Ponedjeljak, 20 Maja, 2024
Rubrika:

Vuković: Naša 2021. godina, u najkraćem…

Uprkos opstrukcijama, kaže Vuković, obezbijedili smo dva miliona eura za kupovinu novih autobusa, prvu nakon više od 20 godina.

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković, predstavio je aktivnosti Glavnog grada u toku 2021. godine. Kako je naglasio većina ovih aktivnosti i projekata realizovana je u, kako kaže “nikad težim uslovima”.

“Započeli smo izgradnju Sistema za sakupljanje i prečišćavanje otpadnih voda; Prije par dana, dobili smo još 23,4 miliona eura iz evropskih fondova za ovaj projekat”, naveo je Vuković.

Dodaje da je u sklopu projekta, izgrađen i novi pješački most na rijeci Morači.

“Predali smo na upotrebu jugozapadnu obilaznicu u novi most “Luča”, vrijedne 16 miliona eura; Započeli realizaciju projekta biznis zona, koji, nakon prvog javnog poziva, garantuje nove investicije od preko 150 miliona eura i više stotina novih radnih mjesta”, naglasio je gradonačelnik.

Uprkos opstrukcijama, kaže Vuković, obezbijedili smo dva miliona eura za kupovinu novih autobusa,”prvu nakon više od 20 godina”.

“Otvorili Gradsku televiziju; Stvorili pretpostavke da, za koji dan, krenemo u izgradnju novog gradskog groblja; Prije par dana, potpisali ugovor o nabavci nove, savremene asfaltne baze, za potrebe rada naših “Puteva”. Započeli izgradnju četvrte sanitarne kade na gradskoj deponiji ‘Livade’; Nedavno potpisali ugovor o nabavci i ugradnji 100 polupodzemnik kontejnera”, istakao je Vuković.

Kao jedan od poduhvata, naveo je temeljnu rekonstrukciju Njegoševog parka i izgradnju prvog segmenta šetališta duž rijeke Morače.

“U Tološkoj šumi otvorili najsavremeniju sportsko – rekreativnu zonu u Crnoj Gori, vrijednu preko 800,000 eura; Na Zlatici izgradili još jednu sportsko-rekreativnu zonu, vrijednu 250,000 eura”, naveo je Vuković.

Izgrađeni su novi parkovi u Zagoriču, na Zabjelu, Koniku, kako je istakao, “ukupno deset u posljednjih godinu i po dana”.

“Predali na upotrebu 36. dječije igralište u mandatu aktuelne gradske uprave; Ukupno izgradili 17 i rekonstruisali 26 sportskih poligona; Rekonstruisali Kuslelovu kuću; Staroj varoši i Drači počeli da vraćamo stari sjaj”, dodao je on.

Samo tokom ove godine, kaže Vuković, obnovljene su fasade na 50 zgrada u Podgorici.

“Otvorili ‘Kuću zdravlja’; Značajno doprinijeli da se KK ‘Budućnost’ i ŽRK ‘Budućnost’, kako kaže “usljed maćehinskog odnosa Vlade, sačuvaju od amaterizacije; U budžetu za narednu godinu obezbijedili finansijsku podršku za 500 podstanarskih porodica; Povećali plate kolegama sa najnižim koeficijentima i kolegama u “Zelenilu””, napisao je Vuković.

I sve ovo, kaže gradonačelnik, u nikad težim “uslovima za rad”!

“Hvala mojim dragim, vrijednim kolegama, nikada nijesam bio ponosniji. Nastavljamo dalje, PODGORIČKI, NE POLITIČKI”, objavio je Vuković na Facebook-u.

“>

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve