Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Vuković: Ministre Vojinoviću, dosta je bilo!

''Prosvjetni poziv, koji je trebalo da bude svjetlo i nada crnogorskoga društva, osujećen je u svojoj osnovnoj funkciji – obrazovanju i vaspitanju mladih. Postao je središte partijskog mahnitanja mediokriteta, koji su omogućili da najgori i najgore vode najsloženije procese i sunovrate najdragocjeniji sistem crnogorskog društva – obrazovni''

Kucnuo je čas da svi, bez obzira na političku orijentaciju i obrazovni profil, a radi sreće crnogorskog društva i dostojanstva najvažnijeg poziva – prosvjetnoga, ustanemo, bez dileme i bez izuzetka, združeno i jedinstveno, i kažemo – dosta je, napisala je u saopštenju Aleksandra Vuković, članica predśedništva DPS-a i poslanica u Skupštini Crne Gore.

Prosvjetni kadar u Crnoj Gori, kako je kazala, je ponižen i uvrijeđen je kao nikada do sada.

”Prosvjetni poziv, koji je trebalo da bude svjetlo i nada crnogorskoga društva, osujećen je u svojoj osnovnoj funkciji – obrazovanju i vaspitanju mladih. Postao je središte partijskog mahnitanja mediokriteta, koji su omogućili da najgori i najgore vode najsloženije procese i sunovrate najdragocjeniji sistem crnogorskog društva – obrazovni”, dodala je.

”Vlada Dritana Abazovića, sa SNP-ovim ministrom Vojinovićem, ukinula je smisao školstva i učiteljskog, nastavničkoga i profesorskog poziva, stavila je sve to na pladanj roditeljima i učenicima kao potencijalnim sigurnim glasačima, previđajući da se biračka podrška ne dobija podilaženjem neznanju i bahatosti, prepisivanju i ucjeni. Na taj način stiče se prezir, ali ne i cenzus, koji je samo Dontovom formulom mogao produžiti parlamentarni život ove partije.”, poručila je Vuković.

”Nedostojnost i nedosljednost u radu ministra prosvjete odrazila se na cio prosvjetni sistem koji je u mraku.

Maturski ispit, a u stvari – ispit zrelosti i punoće ličnosti učenika – Vojinović je pretvorio u smijuriju, izjednačujući vrlinu i krivotvorenje, istinu i obmanu. Abazović i Vojinović su svoje svjetonazore primijenili na proces polaganja maturskog ispita ulagujući se pritisku sredine prema kojoj osrednjost treba biti nagrađena Lučom, a falsifikovanje najboljom ocjenom. Maheraj i lažiranje jesu stil Abazovićeve sramotne vlade, ali se moramo pobuniti zbog drske i bestidne akcije tzv. ministra prosvjete Miomira Vojinovića. Nezakonito razaranje školstva, nasilna promjena sistema ocjenjivanja i procjenjivanja znanja – mora biti kažnjena i zauvijek proćerana iz prosvjetnih institucija”, poručuje Vuković.

”Maturantima i njihovim roditeljima nijesu prijatelji oni koji su nagradili čin propadanja kulture znanja. Oni su sve nas pokušali pretvoriti u masu koja ne talasa, već prihvata njihov provincijski stav prema obrazovanju. Pokušali su nas navesti da počnemo ličiti na njih – površne, neobrazovane, tužne vođe bez svojstava.

Pozivamo građane da od ovakve bezočne vlasti zajedno odbranimo najsvetiju društvenu vrijednost – obrazovanje!”, zaključila je u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
COL
14.06.2023-13:22 13:22

Ne samo ovaj ministar no čitava Dritanova vlada nas ubjeđuje da je spletkarenje i mešetarenje vrhunska politika…

BobZeković
14.06.2023-14:06 14:06

Tako je Aleksandra. Ja, građanin Bobo Zeković odazivam se na Vaš poziv oda od OVAKVE BEZOČNE VLASTI ODBRNIMO VRIJEDNOSTI CRNE GORE, KOJE SU ŽESTOKO, NEZAUSTAVNLIVO NAPALI!. SAD MI SAMO REČITE KAKO ČEMO TO URADIT, KAD I ĐE?

Marko
14.06.2023-14:09 14:09

Svi na ulice,bez izuzetka!!!