Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

Vuković Kuč: Nikada se bizarniji, drskiji, desničarskiji medij nije pojavio u Crnoj Gori od onoga koji je kreirao rektor UCG

Jezik ih odaje, njegova šupljost, kao i nedostatak moralnog vaspitanja, ocijenila je poslanica DPS-a.

Čovjek koji je ustanovio “arhitekturu vjerovanja” saobrazno svom ideološkome kredu, koji je u bujnom obliku izrazio kroz portal IN4S, čiji je tvorac i administrator, danas upravlja Univerzitetom Crne Gore, ocijenila je Aleksandra Vuković Kuč, članica Predsjedništva i poslanica DPS-a u Skupštini Crne Gore.

Kako je kazala, nikada se bizarniji, drskiji, desničarskiji medij nije pojavio u Crnoj Gori.

“Ono što ćuti kao rektor, izražava na portalu koji sije nacionalnu i vjersku netrpeljivost, na kome je sve crnogorsko, hrvatsko, albansko ili bošnjaško/muslimansko izloženo govoru mržnje i nakaradnom odnosu kojekakvih autora, u stvari, tipičnih predstavnika Jovanovićevoga “poluintelektualca””, navela je Vuković Kuč.

Prema njenim riječima, neobrazovani i neoduhovljeni, sa pretenzijom zaštitnika pravoslavlja i litija, ti rektorevi pokornici afirmišu ratne zločince i agresiju Rusije na Ukrajinu, sve citirajući umne mislioce, ne bismo li pomislili da u njima ima kakvoga sadržaja i ne bi li obmanuli javnost svojom prividnom intelektualnosti.

“Jezik ih odaje, njegova šupljost, kao i nedostatak moralnog vaspitanja”, ocijenila je poslanica DPS-a.

Ona ističe da se, univerzitetski status stiče marljivim studiranjem, izvrsnim ocjenama, doktoratom, prestižnim radovima, a ne, kako je navela, savezništvom sa kreatorem ove medijske bruke, profesorska zajednico Crne Gore.

“Razaranje čovečanstva i očuvanje duhovnih dobara ne idu jedno s drugim, kao ni skloništa od vazdušnih napada i rode na dimnjacima, a obnovljena militaristička kultura je još na samom početku bila ono što su gradovi bili na kraju: gomila krša”, zaključila je Vuković Kuč.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Filip
10.08.2023-03:30 03:30

Kako nije? Aktuelno je isti ako ne i gori od in4s. Samo sto ovo niko ne cita pa ne zna.

Djuro Vučinić
10.08.2023-14:35 14:35

Eto tako,g rektor UCG sije kleronacionalističku mržnju. No to nije od juče,isto je radio poslednjih 10 god. “Profesorska zajednica” koja ga je dovela na mjesto rektora,znala je za njegov,uslovno rečeno fašizam. Što reći onda o njima ,profesorima, koji su ga odabrali na čelo UCG…kud to pođosmo.

Djuro Vučinić
10.08.2023-15:28 15:28

Filipe , važno je da ga Ti čitaš,budući da mu daješ ocjenu kvaliteta. Pošto si ” litijaš” a vi ste informisani i uvezani, pa cijenim, prenosiš drugovima litijašima šta se ovđe piše. Ovđašnje pisanje je ustvari zrcalo vašeg činjenja u rasturu CG,djelovanja SS sekte i krađi njene istorije i kulture CG . Prosto rečeno,izdaji CG jer ste ovđe rođeni. Boli,…a ?