Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Vuković: Bratić već u školama uspostavlja zakone srpskog sveta, vulgarna smjena direktora uvodi nas u morbidnu politizaciju prosvjete

Zbilja smo dobili proroke nepotizma i svece velikosrpskog nacionalizma. Resor ministarke Bratić pogonsko je gorivo za pad Vlade, poručila je Vuković

Ministar Aleksandar Vulin i Andrija Mandić uz zvona i praporce najavljuju realizaciju srpskog sveta, ministarka Bratić, koja je onomad piskarala o Crnogorcima kao proizvodu etničkog inženjeringa, kao marljiva izvršiteljka ovog anticrnogorskog projekta u školama već uspostavlja zakone toga sveta, poručila je poslanica DPS-a, Aleksandra Vuković na konferenciji za medije.

“Odmazda koju je ministarka Bratić najavila prije mjesec i po dana u Parlamentu, dobija svoj oblik u neprirodnoj veličini izbora direktora obrazovnih ustanova po dubini, samo moralni sunovrat crnogorske prosvjete. Vulgarna smjena direktora i nakaradni izbor novih vršilaca dužnosti prema utvrđenim partijskim kvotama partija na vlasti, uvodi nas u morbidnu politizaciju prosvjete i političku mobilizaciju nastavnog kadra koji je pretvoren u pogon za progon neistomišljenika, pa se pripremimo za ono što slijedi – nacionalističko unazađivanje školstva đe će podobni ministarkin kadar sprovoditi nacionalističke snove svoje mladosti u slavu čiča Draže i Pavla Đurišića, ikona litijaškog i molebanskog oslobođenja Crne Gore”, istakla je Vuković.

Važno je, kako kaže, znati i namjere ove zloduhe vlasti upriličeni zakon o opštem obrazovanju i vaspitanju koji, kako dodaje, moramo nazvati zakonom o sveopštem srozavanju crnogorske prosvjete, nijesu ispoštovali prilikom smjene i izbora novog rukovodećeg kadra u vaspitno obrazovnim ustanovama.

“Ahilova peta ove Vlade, koja ne smije imati drugi naziv do Vlada nesklada, resor ministarke Bratić pogonsko je gorivo za njen pad. Gotovo je nepotrebno ukazivati na fatalne i fatalističke poteze Ministarstva. Oni izazivaju zgražavanje javnosti i daju poseban pečat radu Vlade, koja je, to sada svi vidimo, najgora Vlada u istoriji Crne Gore. A ni u regionu nema pandan”, ističe Vuković.

Prema njenim riječima, ucijenjena Vlada tzv eksperata i lažnih moralista podcijenila je crnogorske građane.

“Ne uviđajući svoj skori pad realizuje radikalno prekrajanje suštine crnogorskog školstva, prekrajajući ga u zabran srpskog sveta. Poslanici vladajuće većine zaposlili su svoje supruge i druge članove uže i šire familije na čelne pozicije crnogorskih institucija. Ne stide se, provociraju nas i gledaju nas pravo u oči dok zapošljavaju ukućane, da prigrabe što mogu više u kratkom roku svoje vladavine”, navela je poslanica DPS-a.

Kaže da je “to ta kasta kojoj ne basta borba za pravednije društvo, a predstaviljeni su nam kao apostoli”.

“Zbilja smo dobili proroke nepotizma, svece velikosrpskog nacionalizma. Oćemo li pristati da budemo strađani ili ćemo odabrati da budemo građani, naš je izbor”, poručila je Vuković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve