Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Vuković – Borisovas: Članstvo u EU najvažniji spoljnopolitički cilj Crne Gore

Sagovornici su razgovarali i o mogućnostima za unapređenje saradnje i razmjene dobre prakse Parlamenta Litvanije i Skupštine Crne Gore

Predsjednik Odbora za evropske integracije Ivan Vuković održao je sastanak sa Eduardosom Borisovasom, nerezidentnim ambasadorom Litvanije u Crnoj Gori.

“Vuković je istakao članstvo u EU kao najvažniji spoljnopolitički cilj Crne Gore, uz očekivanje da će Parlament i Vlada iskoristiti povoljan momenat i ohrabrujuće poruke evropskih zvaničnika i sprovesti neophodne reforme u cilju ispunjavanja mjerila za intenziviranje pregovaračkog procesa. Fokus u narednom periodu biće na postizanju mjerljivih rezultata u okviru ključnih poglavlja 23 i 24”, saopšteno je iz Skupštine.

Ambasador Borisovas kazao je da Crnu Goru vidi kao pozitivan primjer procesa evropskih integracija, uz ohrabrenje za postizanje rezultata, koji će doprinijeti što skorijem članstvu u EU.

“Naglasio je važnost međuparlamentarne saradnje i izrazio podršku Crnoj Gori u daljim reformama. Proces integracije Crne Gore u EU, ali i cijelog regiona, važan je sa aspekta ne samo ekonomije i politike, već i bezbjednosti i stabilnosti Evrope, kazao je Borisovas”, navodi se u saopštenju.

Sagovornici su razgovarali i o mogućnostima za unapređenje saradnje i razmjene dobre prakse Parlamenta Litvanije i Skupštine Crne Gore.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve