Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Vukić: Zašto je izgradnja fiskulturne sale u Mrkojevićima i dalje problem

Planirana sredstva, međutim, ističe on, sve do danas nijesu uplaćena, a nacrtom Zakona o budžetu Crne Gore za 2022. godinu nijesu planirana bila kakva sredstva za ovu namjenu

Nakon više inicijativa od strane mještana Mrkojevića, krajem 2019. godine konačno je potpisan Memorandum o saradnji u vezi izgradnje fiskulturne sale za Osnovnu školu “Mrkojevići”. Navedenim Memorandumom dogovoreno je da izgradnju fiskulturne sale sufininsiraju Opština Bar, Klub iseljenika “Rumija” iz Čikaga i tadašnje Ministarstvo prosvjete. Na oduševljenje mještana, očekivalo se da će izgradnja ovog objekta brzo početi i da će i ova škola konačno dobiti svoju fiskulturnu salu, jer je jedina u Baru koja je nema, kazao je Omer Vukić, član Glavnog odbora SDP.

“Opština Bar je u 2020. godini uplatila dogovoreni iznos od 150.000 eura, a Klub iseljenika iz Čikaga je iskazao spremnost da u svakom trenutku uplati svoj iznos sredstava, ali je ostala kao  nepoznanica uplata iznosa sredstava na koje se obavezalo Ministarstvo. Zakonom o budžetu Crne Gore za 2021. godinu za ovu namjenu su planirana sredstva u iznosu od 100.000 eura, obzirom da Skupština Crne Gore nije prihvatila amandman poslanika SDP da taj iznos bude 200.000 eura”, navodi Vukić.

Planirana sredstva, međutim, ističe on, sve do danas nijesu uplaćena, a nacrtom Zakona o budžetu Crne Gore za 2022. godinu nijesu planirana bila kakva sredstva za ovu namjenu.

“S obzirom da će izgradnja koštati više stotina hiljada eura, da je izrada projektne dokumentacije završena, pozivamo nadležno Ministarstvo da do kraja ove godine uplati planirani iznos od 100 000 eura, kao i da se u Zakonu o budžetu za 2022. godinu planira određeni iznos sredstava za ovu namjenu. Ovo posebno iz razloga, što kako se predstavnici Vlade hvale, u državnom budžetu ima dovoljno sredstava usljed  značajnih ušteda ostvarenih tokom ove godine, a takođe je najavljeno i značajno uvećanje kapitalnog budžeta za narednu godinu. Djeca u Mrkojevićima, kao i sva u Crnoj Gori, zaslužuju najbolje uslove za obrazovanje, a za taj proces, kao i za pravilan razvoj, neophodan preduslov je da imaju odgovorajuću fiskulturnu salu, koja bi se mogla koristiti i za druge sportske i kulturne namjene”, navodi Vukić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
borko
23.11.2021-18:26 18:26

Aj se zakunite da ste očekivali pomoć od ove svetosavske vlade…