Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Vukčević: Političari moraju pokazati zrelost i odgovornost kako bi Crna Gora što prije ušla u EU

''Vidimo da je svaki drugi građanin bio nezadovoljan ponudom na izborima i zato smo dobili onako malu izlaznost. To je poslalo poruku političkim subjektima da se uozbilje.''

Nakon tri godine lutanja sada je vrijeme da dobijemo stabilnu Vladu kazao je u jutarnjem na televiziji 7 profesor Miloš Vukčević.

“Ovog puta političari moraju pokazati zrelost i odgovornost kako bi Crna Gora što prije ušla u EU, a za to nam je potrebna stabilna Vlada. Građani to očekuju.Vidimo da je svaki drugi građanin bio nezadovoljan ponudom na izborima i zato smo dobili onako malu izlaznost. To je poslalo poruku političkim subjektima da se uozbilje. Građani su nakon 30. avgusta očekivali promjene na bolje, ali nakon ove tri godine mrcvarenja do jednog dijela birača došlo je do razočaranja, zato smo i imali ovakvu izlaznost” istakao je Vukčević i dodao da se boji da će se javiti politička apatija.

Da li će se to i desiti Vukčević smatra da je to pitanje zbog, kako kaže, političkih kalkulacija partija. On smatra da se mora promijeniti i način političkog djelovanja.

“Promjenom vlasti 30. avgusta nismo dobili promjenu modela od ranije, nego se nastavilo sa starom praksom, možda i na gori način. Dakle političko zapošljavanje je i dalje prisutno kao i zloupotreba javnih funkcija” naveo je sagovornik televizije 7.

Smatra da je kod pitanja formiranja buduće Vlade sada sve na Pokretu Evropa sad.

“Njima po načelima demokratije pripada premijersko mjesto i na njima je sada kako će da odluče u kojem pravcu da idu. Jedan smjer je da formiraju Vladu sa DPS-om što bi po meni dovelo do jedne stabilne Vlade, a drugi smjer je da formiraju Vladu sa Demokratama i partijama nekadašnjeg DF-a. Naravno u obje varijante vidim i manjinske partije. Važno je takođe neeksperimentisati” kaže profesor Vukčević.

Evropa sad treba da dobije najviše ministarstava i premijera a svi ostali shodno snazi koju su pokazali na izborima smatra Vukčević i dodaje da što se tiče raspodjele mjesta po dubini to treba sprovesti na osnovu kvalifikacija a ne političke volje i snage.

On kaže da se ozbiljna politika ne vodi na način kakav je pokazao premijer Abazović tri dana pred izbore plasirajući aferu sa tzv. kraljem kriptovaluta Do Kvona i lidera PES-a gospodina Spajića, dodajući da se tako posebno ne vodi bezbjednosni sektor.

Vukčeviću nije jasno zašto su Demokrate nastupile zajedno sa Građanskim pokretom URA dodavši da oni najbolje znaju takav razlog. U poslednje vrijeme imamo vladavinu politike umjesto vladavinu prava, kaže Vukčević i dodaje da se nada da će se novim sazivom Parlamenta, koji je dosta promijenjen, poštovati Ustav i zakoni što nije bio slučaj u prethodnom sazivu.

IzvorTV 7

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve