Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

Vukčević o izborima u Podgorici: Nemamo najavljene međunarodne posmatrače

Dodaje da će do ujutro biti opremljena sva biračka mjesta, a predsjednici biračkih odbora koji su podigli birački materijal u obavezi su da otvore biračka mjesta

U toku su završne pripreme za početak izbornog procesa u Glavnom gradu i otvaranje biračkih mjesta. Sjutra od 7 sati 143.523 birača će moći da glasaju na 208 biračkih mjesta, koje je utvrdila Izborna komisija Glavnog grada svojim rješenjem u roku koji je propisan Zakonom o izboru odbornika i poslanika, kazao je predsjednik Izborne komisije Glavnog grada Veselin Vukčević u Dnevniku Gradske RTV.

Dodaje da će do ujutro biti opremljena sva biračka mjesta, a predsjednici biračkih odbora koji su podigli birački materijal u obavezi su da otvore biračka mjesta.

“Nemamo najavljene međunarodne posmatrače, izuzev nekoliko domaćih NVO, ali je interesovanje medija veliko, a tu su i obaveze podnosilaca potvrđenih Izbornih lista da delegiraju ovlašćene predstavnike, koji će biti članovi biračkih odbora u proširenom sastavu”, kazao je Vukčević.

Ističe da su značajne pomake, u odnosu na prethodni izborni proces, napravili u dijelu prilagođavanja izbornog procesa osobama sa invaliditetom.

“U tom dijelu smo za sva izborna mjesta ispoštovali standarde koje je propisala Državna izborna komisija kada je rijec o obezbjeđivanju radne površine, odnosno postolja za glasačku kutiju u visini od 40 cm. Takođe smo za sva mjesta obezbijedili šablone za glasačke listiće za slabovida lica, kao i 2.500m dužnih etisona za postavljanje privremenih taktilnih traka, koje će biti postavljene na značajnom broju biračkih mjesta”, objašnjava predsjednik IK Glavnog grada.

Za medije je, ističe, planirano uključenje tokom cijelog Izbornog dana.

“Imaćemo nekoliko uključenja u zavisnosti od interesovanja medija, a o termnima će svi mediji biti naknadno informisani. Takođe, planirali smo i Saopštenja za javnost, o čijim ćemo terminima dati obavještenje na sajtu Izborne komisije Glavnog grada”, poručio je Vukčević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve