Srijeda, 15 Maja, 2024
Rubrika:

Vujović: Porazna činjenica da se odluka MVP mijenja nakon prijetnji iz Beograda

Crnogorska javnost je bila u prilici da vidi kako državni organi Crne Gore preko noći mijenjaju zvanične stavove nakon što predsjednik Srbije zaprijeti dalekosežnim posljedicama po Crnu Goru, kazao je Ivan Vujović, generalni sekretar SDP

Crnogorska javnost je bila u prilici da vidi kako državni organi Crne Gore preko noći mijenjaju zvanične stavove nakon što predsjednik Srbije zaprijeti „dalekosežnim posljedicama“ po Crnu Goru, kazao je Ivan Vujović, generalni sekretar SDP.

“Samo u dva dana imali smo dva suprotna stava Ministarstva vanjskih poslova vezano za glasanje na izborima koji se održavaju u Srbiji, na teritoriji Crne Gore. Nakon početnog principijelnog stava da se omogući glasanje, kako je to uobičajeno, u diplomatskim predstavništvima Srbije, nakon prijetnji iz Beograda stav se ekspresno mijenja i uslišavaju Vučićeve želje”, rekao je on.

Pored toga, kaže, što se radi o neuobičajenoj i neprimjerenoj praksi koja “ukazuje da Crna Gora postaje praktično izborna teritorija druge države, još je poraznija činjenica da se takva odluka mijenja nakon prijetnji predsjednika Srbije i galame koju su podigli njegove ispostave u Crnoj Gori”.

“To najbolje pokazuje karakter vlasti koju smo dobili nakon famoznog demokratskog osvježenja, odnosno promjena koje su imale za cilj da od Crne Gore naprave satelitski provizorijum sa daljinskim upravljačem u Beogradu, ili bolje reći još jednu Republiku Srpsku. Skandal i bruka oko neuvođenja sankcija Rusiji i ovo ponižavajuće prekonoćno mijenjanje stavova najbolje potvrđuju kakva je uloga namijenjena Crnoj Gori”, istakao je Vujović.

Sve ovo više nedvosmisleno pokazuje da je, ukazuje on, Crnoj Gori hitno potrebna nova evropska Vlada.

“Ali Vlada u kojoj će ovakvi skandali biti nemogući i kojom neće dirigovati Vučić, sam ili preko svojih posrednika i ispostava”, zaključio je Vujović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
JokoOno
23.03.2022-22:05 22:05

To je tako kada proces razmišljanja krene iz sedalnog dela, preko stomaka pa do mozga. Bolja varijanta nego da nemate osnovne životne namirnice.