Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

Vujović: Izjave specijalnih izaslanika predstavljaju nikad jasnije partnersko obraćanje DF većini

Međunarodnom izolacijom i rušenjem EU puta, smatra on, ostvarili bi se ključni i suštinski ciljevi DF-a koji Crnu Goru vidi kao provincijsku tačku osovine Beograd-Moskva

Izjave specijalnih izaslanika Njemačke i Velike Britanije o štetnosti poruka koje se šalju najnovijim glasanjima u Skupštini predstavljaju nikada jasnije partnersko obraćanje DF parlamentarnoj većini da insistiranjem na gaženju Ustava zemlju vode u međunarodnu izolaciju i skretanje sa EU puta, ocijenio je  generalni sekretar Socijaldemokratske partije (SDP) Ivan Vujović. 

“Vladavina prava je fundamentalni princip našeg integracionog procesa, pa direktno atakovanje na temeljne ustavne odredbe, i pored svih upozorenja da se takav scenarijo izbjegne, mora proizvesti teške posljedice po državu i njene građane. Neko ko zemlju uvodi u nestabilnost i potpuni pravni haos, samo zato da bi ispunio političke zahtjeve antievropskog i proputinovskog DF-a, ne može očekivati da bude doživljen kao partner, niti tzv”, obrazložio je Vujović.

Vlada koja bi proizašla iz toga, po njegovim riječima, može imati bilo kakav unutrašnji i vanjski legitimitet.

“Sve je to bilo lako predvidjeti i zato smo i jasno upozoravali na posljedice odnosno da treba na vrijeme odustati od neustavnog Zakona, čime smo mogli otvoriti prostor za deblokadu Ustavnog suda”, dodao je Vujović.

Međunarodnom izolacijom i rušenjem EU puta, smatra on, ostvarili bi se ključni i suštinski ciljevi DF-a koji Crnu Goru vidi kao provincijsku tačku osovine Beograd-Moskva.

“Zbog čega ostali pristaju da budu sljedbenici DF-u u ovoj prozirnoj antievropskoj i antidržavnoj predstavi to je posebna tema i pitanje za njih, ali je jako korisno da svako na političkoj sceni do kraja razotkrije kakve su mu namjere i kakva mu je stvarna politika” zaključio je Vujović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve