Srijeda, 15 Maja, 2024
Rubrika:

Vujović: Crna Gora se trenutno nalazi na važnoj raskrsnici, više nemamo pravo na grešku

On je dodao da, ukoliko želimo da iskoračimo u procesu evropskih integracija, nova Vlada mora sprovoditi EU agendu a ne prioritete Vlade Zdravka Krivokapića, beogradskih i crkvenih krugova koji su tu Vladu i doveli na vlast

Konstatovanje evidentnog stranog uticaja u Crnoj Gori, direktnog uticaja SPC na politička dešavanja kao i trajni interes Rusije da destabilizuje region, a time i Crnu Goru, koji su predočeni od izvjestioca Evropskog Parlamenta za Crnu Goru Tonina Picule, na najbolji način pokazuje stepen nazadovanja države u posljednjih godinu i po, saopštio je generalni sekretar SDP-a, Ivan Vujović.

On je kazao da je jasno i da će najnoviji izvještaj Evropskog Parlamenta za Crnu Goru, koji je trenutno u fazi nacrta, detektovati brojne probleme sa kojima se Crna Gora tradicionalno suočava, uz dodatak i novih koji ugrožavaju fundamentalna vrijednosna usmjerenja države.

Sve je to, kako je kazao, naravno nasljeđe načina političkih promjena, karaktera i profila vlasti koja je konstituisana nakon izbora 30. avgusta.

“Jedna od stvari koje je naglasio Picula je i tema “negiranje genocida, retorika kojom se produbljuju političke napetosti i veličanje ratnih zločina”, koja je takođe postala prateći dio crnogorske političke realnosti.

Iz svega ovoga je do kraja jasno da se Crna Gora trenutno nalazi na važnoj raskrsnici i da više nemamo pravo na grešku, niti na bilo kakav kompromis sa temeljnim vrijednostima društva i prozapadnom i evroatlantskom orijentacijom države”, rekao je Vujović.

On je dodao da, ukoliko želimo da iskoračimo u procesu evropskih integracija, nova Vlada mora sprovoditi EU agendu a ne prioritete Vlade Zdravka Krivokapića, beogradskih i crkvenih krugova koji su tu Vladu i doveli na vlast.

“Takvu Vladu smo na sreću ispratili sa scene, a dani koji su pored nama će dati odgovor na pitanje da li ćemo uskoro dobiti njenu kopiju i eksperiment ili pravu evropsku Vladu”, zaključuje Vujović u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve