Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

Vujanović: Čestitao sam Dan RS prije nego što je datum proglašen neustavnim

Prije nego je 2016. godine ovaj datum od Ustavnog suda Bosne i Hercegovine proglašen neustavnim zbog diskriminatorskog karaktera

Bivši predsjednik Crne Gore Filip Vujanović je čestitku povodom 9. januara dana Republike Srpske, uputio 2011. godine na poziv da prisustvuje svečanom obilježavanju, a prije nego je 2016. godine ovaj datum od Ustavnog suda Bosne i Hercegovine proglašen neustavnim zbog diskriminatorskog karaktera, saopšteno je danas iz kancelarije bivšeg predsjednika.

Ta incijativa je stigla, dodaje se u saopštenju, od tadašnjeg člana Predsjedništva Bakira Izetbegovića.

“Svoj odnos poštovanja suvereniteta i teritorijalnog integriteta BiH, njenih entiteta, konstitutivnih naroda i građana iskazivao sam u svim prilikama, imajući zadovoljstvo da budem domaćin brojnih posjeta članova i predsjedavajućih Predsjedništva BiH, a i da više puta posjetim BiH, poslednji put u zvaničnoj posjeti, u martu 2017 godine”, navodi se u saopštenju.

Socijalistička narodna partija (SNP) danas je saopštila da je bivša vlast osula paljbu po premijeru Zdravku Krivokapiću zbog čestitke Dana Republike Srpske zaboravljajući da je prije devet godina uradio tadašnji predsjednik države Filip Vujanović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve