Srijeda, 8 Maja, 2024
Rubrika:

Vučurović: Nadamo se da će Ibrahimović odbiti da ponovo bude marioneta DPS

Pretpostavljamo da nije namjera, a ni manir, lidera BS, pojašnjava Vučurović, da bude ključni akter eventualnog ''nasilnog održavanja skupštine, i da preuzme odgovornost za moguću eskalaciju krize''

Poruka predsjednika Bošnjačke stranke može da znači da je Ervin Ibrahimović opet namirisao vlast, pa je spreman na sve – da pogazi Ustav i učestvuje u nečemu što bi moglo dovesti do destabilizacije Crne Gore, kazao je poslanik Demokratskog fronta (DF), Jovan Vučurović.

“Nadamo se da je, ipak, koliko toliko, odgovoran da neće pristati da ponovo bude marioneta DPS, koji pokušava da ga nagovori da nelegalno i neustavno predsjedava Skupštinom. Izbori 30. avgusta su pokazali volju građana i bilo bi politički nerazumno da lider BS, nekim ishitrenim potezom, ruši tu volju i time pokaže neprijateljstvo prema ljudima koji su se trideset godina borili za slobodnu CG i protiv torture i diskriminacije”, ocijenio je Vučurović.

Kako je naveo, ako već Ibrahimović “traži način i mehanizam da poslanicima omogući da u skladu sa Ustavom vrše svoju funkciju” i ako je u tome iskren, kako kaže, “a ne navođen interesima DPS, onda je put jasan” – dogovor parlamentarne većine i stranaka nacionalnih manjina, a nakon toga formiranje tehničke vlade koja bi organizovala vanredne parlamentarne izbore.

“Shvatamo emocije koje BS i njen lider imaju prema Đukanoviću i DPS-u, ali i Ibrahimović treba da najzad razumije da nema povratka na staro, kada je srpski narod bio diskriminisan, kada su ljudi hapšeni i maltretirani zbog drugačijeg mišljenja, kada je SPC proganjana, a sve uz podršku BS, treba da prihvati da je ta politika bivšeg režima poražena u avgustu 2020. i da će građani kazniti sve one koji to političko krilo mafije pokušaju da vrate na pozicije odlučivanja”, dodao je poslanik DF-a.

Pretpostavljamo da nije namjera, a ni manir, lidera BS, pojašnjava Vučurović, da bude ključni akter eventualnog “nasilnog održavanja skupštine, i da preuzme odgovornost za moguću eskalaciju krize”.

Strahinja Bulajić brani Ustav CG i izbornu volju građana i to bi trebalo da rade svi drugi poslanici, a naročito potpredsjednici Skupštine. Dakle, nadamo se da lider BS neće pristati da bude upotrebljen i zloupotrebljen od strane DPS i drugih pristalica tzv. manjinske vlade, čime će pokazati odgovornost i političku zrelost, i da je uspio da se otrgne iz kandži političko-kriminalne organizacije DPS”, zaključio je Vučurović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve