Srijeda, 15 Maja, 2024
Rubrika:

Vučinović: Glasovi koji će ići HRS ne bi i nikada neće ići drugoj političkoj opciji

Ona je kazala da se podrška na izborima u Crnoj Gori ne traži u drugim državama, posebno dva dana pred sami izborni dan

Glasovi koji će ići HRS ne bi i nikada neće ići drugoj političkoj opciji, tako da mi nikome ne oduzimamo ništa već okupljamo odavno “prosute” glasove nezadovoljnih građana hrvatske nacionalne zajednice, kazala je Marija Vučinović, predsjednica Hrvatske reformske stranke Crne Gore u razgovoru za Skala radio.

“HRS očito smeta onima koji nemaju svoj program niti demokratski kapacitet da prihvate činjenicu da nema monopola već sve, pa i u političkom životu ima alternativu. HRS jeste alternative, zdrava alternativa. I to nam se svakodnevno potvrđuje u razgovoru sa građanima. Oni koji očito nemaju svoj program niti podršku u svojoj državi odlučili su se baviti nama i našim programom”, ističe Vučinović.

Ona je kazala da se podrška na izborima u Crnoj Gori ne traži u drugim državama, posebno dva dana pred sami izborni dan.

“HRS je upravo i zato osnovan na insistiranje značajnog broja Hrvata, jer oni žele političke zastupnike koji će brinuti o hrvatskoj nacionalnoj zajednici koja živi i stvara u Crnoj Gori, stranku koja će se baviti riješavanjem problema Hrvata i svih građana u našoj zemlji. Moramo znati i to da se izbori dobijaju u Crnoj Gori. Za razliku od njih mi tražimo samo podršku birača, koji će vjerujemo na pravi način prepoznati naš program. Program je taj koji nas iz HRS -a preporučuje”, kazala je Vučinović.

Na pitanje novinara da li smatra čudnim otvorenu podršku premijera Hrvatske drugoj političkoj opciji, Vučinović je kazala da je to svakom zdravorazumnom čovjeku čudno, jer je to direktno uplitanje u politiku druge države.

Ona je dodala i to da je premijer trebalo da bude u svojoj izjavi apsolutno neutralan, imajući u vidu činjenicu da u Crnoj Gori ima još Hrvata koji treba slobodnom voljom da biraju svoje zastupnike.

Na optužbe bivših stranačkih kolega da zloupotrebljava položaj ministarke u Valdi CG u korist HRS-a kao i da je samo zahvaljujući njihovoj volji na tom položaju, Vučinović je odgovorila da je za sastav Vlade Crne Gore isključivo odgovoran mandatar, te da on bira ili razrješava ministre.

“Tako da moje ministarsko mjesto, apsolutno nije zavislo od njih. Meni je povjerenje ukazao mandatar, a dokaz za to je i da sam i dalje ministrica”, istakla je ona.

U toku razgovora Vučinović je kazala da se na političkoj sceni ne može uživati monopol, nad bilo kojom zajednicom, oličen u tri čovjeka, te je zato hrvatska nacionalan zajednica zatražila zdravu alternativu koja će povratiti povjerenje u svoje političke zastupnike , ali u izvorni građanski koncept.

Koja će se, takođe, prema njenim riječima, suštinski baviti rješavanjem svih problema i potreba kako Hrvata, tako i svih građana u Crnoj Gori.

Vučinović je kazala da je HRS ponudila konkretan program i građani su imali priliku da kroz stranačko predstavljanje i čuju dio njihovog programa.

Odgovrajući na pitanje kakav je položaj Hrvata u Crnoj Gori, Vučinović je kazala da je država, kroz zakonsku regulativu, na kvalitetan način uredila položaj manjinskih zajednica,nakon referenduma, te tako hrvatske zajednice.

“Međutim, položaj hrvatske nacionalne zajednice može se još bolje i kvalitetnije unaprijediti, kroz veće involviranje Hrvata u društveno političke tokove”, navela je ona.

Vučinović je poručila da je HRS otvoreni politički subjekt za sve one kojima je njihov program blizak, te da svi dobronamjerni i kvalitetni predlozi mogu biti dodatna potpora postojećem programu i radu HRS-a.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve