Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Vučinić: Dolazak Dodika popločava put ustavnog puča

U konačnom, upozorava on, slijedilo bi instaliranje antievropske vojne baze u Boki, s rakatama prijeteći uperenim prema evropskim metropolama

Dolazak u zvaničnu pośetu Crnoj Gori, predśednika jednoga od entiteta države Bosne i Hercegovine, republike Srpske, Milorada Dodika oličava puzajuću strategiju, koja udružena sa dijelom crnogorske administracije, kojom upravlja predśednik Skupštine Andrija Mandić, popločava put ustavnoga puča, kazao je potpredsjednik Crnogorske evropske partije Stevo Vučinić.

Dodik je, prema njegovim riječima, dio političko-obavještajne organizacije jedne od mnogo veće države, Srbije, koja je, kako smatra, – nasrnula na nas -.

– Cilj mu je integrisanje Crne Gore unutar srpskoga sveta, koji od manjina svoga naroda, po raznim državama, stvara moćno sredstvo za borbu protiv ustavnoga poretka Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Kosova i dijelom Hrvatske. Njeni agenti, poput Milorada Dodika, razmiljeli su se po našoj državi, organizujući politički, privredno i vojnički domicilne i doseljene Srbe na ovoj osnovi. Kao država Crna Gora, postali smo njihova žrtva, koje se treba riješiti aneksijom, da bi Srbija dobila izlaz na Jadran, transverzalom koja vodi pravcem: Kalemegdan – Pljevalja – Nikšić do u Boku – dodaje Vučininć.

U konačnom, upozorava on, slijedilo bi instaliranje antievropske vojne baze u Boki, s rakatama prijeteći uperenim prema evropskim metropolama.

– Da bi se njima, kao zlokobnom oružanom prijetnjom, Srbija i republika Srpska, poduprle u rješavanju svojih teritorijalnih pretenzija prema suśedima u svoju korist. Zato pozivamo vrhovne državne adrese da se prizovu razumu, i ne potpiruju vatru u sopstvenoj kući. A građane, političke partije, naučne, javne i kulturne radnike pozivamo da ih političkim sredstvima uvjerimo da je Crna Gora vječna! Na kraju, Crnogorska evropska partija jasno poručuje da ne priznaje republiku srpsku kao državu, već kao entitet unutar države Bosne i Hercegovine. Zato je ova pośeta očiti dokaz da predśednik Skupštine, otvoreno podriva ustavni poredak države kojoj je skupštinski čelnik, i da ga u tome podržava jedan opskurni lik, kakav je Milorad Dodik. Zaludu im, ne damo te Crna Goro – zaključio je Vučinić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
svjedok
27.02.2024-17:51 17:51

A đe ste gospodine Stevo i presjednik CeP, gospodin Novak, danas na SPONTANOM GRAĐANSKOM PROTESTU PROTIV DODIKA I VELJESRPSKE OKUPATORSKE POLITIKE. Izdaleka piiišete kakve sve opasnosti vrijebaju evropske metropole, MA VAS NEMA DA SE STAVITE NA ČELO CRNOGORACA I CRNOGORKI U BORBI ZA ODBRANU CRNE GORE!.

SINDJA
28.02.2024-08:30 08:30

Stevo,kada ti zaronis u svoje ronilacko odijelo nema tih raketa koje mogu prezivjeti na Jadranu! Vi ste svi obicne kukavice ,evo 30 godina zvaces jednu istu pricu ,a nikada i nista konkretno nijesi napravio.Ronioce Stevo zasto iz vase partije koja se skraceno zove CEP{anjca]nijeste doveli 50 hiljada ili 30 hiljada ljudi i zavrsili posao ispred skupstine ,nijeste zato sto ste jadovi! Bolje je da cutis!