Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Vojinović obišao je radove na JU OŠ “Njegoš” u Kotoru, završetak adaptacije do kraja godine

Radovi na školi ”Njegoš” se izvode u okviru istog ugovora sa objektima Srednje stručne škole u Nikšicu i Gimnazije u Tuzima. Ukupna vrijednost radova na ova tri objekta je sedam miliona eura.

Ministar prosvjete Miomir Vojinović sa saradnicima, obišao je radove na JU OŠ “Njegoš” u Kotoru na kojoj se vrši sanacija i adaptacija u okviru projekta “Unapređenje energetske efikasnosti u javnim zgradama u Crnoj Gori”, koji Ministarstvo kapitalnih investicija sprovodi sa KFW bankom ( razvojna nemačka banka), a čiji su najveći korisnici školski objekti.

“Ovim projektima je u prethodnom periodu rekonstruisano preko 30 školskih objekata”, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.

Radovi na školi ”Njegoš” se izvode u okviru istog ugovora sa objektima Srednje stručne škole u Nikšicu i Gimnazije u Tuzima. Ukupna vrijednost radova na ova tri objekta je sedam miliona eura.

“Ministar je sa predsjednikom opštine Kotor Vladimirom Jokićem i direktoricom škole Tamarom Radonjić, obišao dio zgrade škole koji je od 2. oktobra spreman i koristi se za realizaciju vaspitno-obrazovnog procesa. U školi funkcioniše 16 učionica, toaleti u prizemlju i na spratu i jedna prostorija za administraciju”, navodi se u saopštenju.

Kroz projekat energetske efikasnosti, na JU OŠ “Njegoš” saniran je krov i urađena termoizolacija, u toku je izrada termoizolacije na fasadi, zamijenjena je stolarija, zamijenjene su elektro instalacije, postavljena nova rasvjeta, instalirano je ozvučenje.

“Početkom novembra očekuje se instalacija nove termo pumpe dok su svi radijatori i cijevi za grijanje već zamijenjeni. Kako je predviđeno projektom, sanacija i adaptacija škole biće završeni do kraja godine”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve