Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Vlada zbog novca pustila da se korona širi i da narod umire: Dramatično u Domu starih, rekordan broj oboljelih i ugroženih u KCCG!

Ukoliko bi lokdaun trajao 14 dana, njegovi negativni efekti po privredu i državu bi se osjećali dva mjeseca, a to bi značilo gubitke od oko 150 miliona eura, rekao je Janko Odović iz Ministarstva finansija. U KCCG životno ugroženo 77 osoba i rekordan broj inficiranih, u Domu starih Grabovac 31 inficiran korisnik, troje uposlenih, bolnica Nikšić popunjena 98 odsto, a u Pljevljima radi jedan doktor, a nema slobodnih kreveta. Premijer Zdravko Krivokapić izabrao da država uzima eure, a životi građani nisu peioritet!

Vlada Crne Gore odlučila je da ne uvede lockdown jer, kako je rekao državni sekretar u Ministarstvu finansija Janko Odović, to bi nas koštalo 150 miliona eura. Upravo, to je cijena za sve one živote koji su možda mogli biti sačuvani, da su se na vrijeme donijete adekvatne mjere. Da se mjerama zakasnilo potvrdio je i epidemiolog Dragan Laušević.

Od subote, novo korona žarište u Domu za stare Grabovac, gdje je inficirana 31 korisnik i troje zaposlenih. Situacija je vrlo dramatična, a ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović se juče opet sakrila, što čini već  deset dana, kako neće da izađe pred sve medije, već samo one koji joj idu na ruku.

Mjere konfuzne dokaz čistog amaterizma

Iako se mjere u borbi protiv koronavirusa donose da bi se smanjio broj inficiranih, a tako i smtrnost, Vlada je za ova nešto više od tri mjeseca dokazala da ne samo što nemaju predstavu o sistemu, već ne znaju ni šta su donijeli. Ono što znaju jeste koliko bi koštalo totalno zaključavanje, koje će i predložiti kada prođu izbori u Nikšiću. A sve glasniji zahtjevi stižu od privrede, posebno turističkog sektora.

-Ukoliko bi lokdaun trajao 14 dana, njegovi negativni efekti po privredu i državu bi se osjećali dva mjeseca, a to bi značilo gubitke od oko 150 miliona eura – objasnio je Odović prije par dana za RTCG.

Skandalozna izjava, pa najbolje Odović da to objasni u Domu za stare Grabovac i njihovim porodicama. A da je Odović potpuno nedostojan funkcije potvrdio je sam na konferenciji za medije u četvrtak kada je građanima preporučio “dovijanje” kako da neke mjere poštuju. Sva sreća pa je na istoj konferenciji dobio adekvatan odgovor od jedne novinarke, nakon čega je praktično priznao da građani ne moraju da pokazuju ugovor o radu i potvrdu od poslodavca iako je to propisano.

Na sve to treba dodati da je Borovinić Bojović već mjesecima ignorisala stručnu i laičku javnost da je epidemiološka situacija u Crnoj Gori katastrofalna. Na taj način je, zbog izbora u Nikšiću, uporno ignorisala situaciju u zdravstvenom sistemu, poputno zanemarujući činjenice po posljedice. Njen prvi saradnik direktor Instituta za javno zdravlje Igor Galić priznao je da Crna Gore “epidemiju ne kontroliše”. Zatim je iznio šokantne podatke da je tokom sedam posljednjih dana na svaka dva i po minuta inficiran jedan građanin, da da na svakih dva i po sata umre jedna osoba. Odovića ni ovo ne brine, njemu važan novac.

A situacija je još alarmantnija kada se zna da je za godinu oko 13 odsto populacije preležalo koronu. po čemu je Crna Gora je na drugom mjestu u svijetu. Jučerašnji pdoaci govore, da je u Kliničkom centru Crne Gore 139 pacijenata sa COVID-19 infekcijom što je rekord od početka pandemije. Životno ugroženo je čak 77 pacijenata.

Ministarku ne brine što se broj životno ugroženih pacijenata u Podgorici i KCCG uvećan za 50 odsto u odnosu na februar. Još katadtofalnije je stanje u Pljevljima gdje radi jedan doktor, a u bolnici nema slobodnog mjesta. U Nikšić popunjenost zdravstvenih ustanova je 98 odsto. A totalno haotično je ako neko ode u Dom zdravlja u Nikšiću gdje je broj pacijenata na dnevnom nivou alarmantan.

D.G.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

4 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
gagi
14.03.2021-08:47 08:47

Evo zajedno PURAN i PURICA,prevedeno na Crnogorski jezik CURAN i CURKA,otkinutih krila,ubrzo.

GASO
14.03.2021-09:18 09:18

VAS SRPSKU VLADU CRNOGORCI I MUSLIMANI NE PRIZNAJU ZA VLADU CG ! ISLI STE NA SAHRANU NAJVISEG ZLIKOVZA CRNOGORACA I MUSLIMANA ZLOGLASNOG CETNIKA KOJI PODRZAVA -KARADZICA -MLADICA NISTA BOLJE NE MISLITE CRNOGORCIMA I MUSLIMANIMA OD VASEG DRAGOG PRIJATELJA -ANASTASIJA!!

NIDZO
14.03.2021-09:40 09:40

Crnogorci- Muslimani obruka vas je ovaj covjek i svi ministri koji su bili sa njim i kojeg krivicno trebate gonit poslije sahrane ZLIKOVCA Anastasija-Trebinje

Darko
14.03.2021-11:07 11:07

Pusti jefto sa pokvarenum respiratorima i kenan torbica zbog vakcina,
A ovamo prvi dizu galamu na novu vlast
Vidjeli smo,koliko vas je bila briga za narod