Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Vlada stavila van snage zaključke o selidbi MONSTAT-a i Privrednog suda

Kako je saopšteno iz Vlade, riječ je o zaključcima sa sjednice od 30. juna kojima je bila predviđena mogućnost rješavanja smještaja Monstata i Privrednog suda

Vlada je stavila van snage zaključke o rješavanju smještaja Uprave za statistiku (MONSTAT) i Privrednog suda Crne Gore.

Kako je saopšteno iz Vlade, riječ je o zaključcima sa sjednice od 30. juna kojima je bila predviđena mogućnost rješavanja smještaja Monstata i Privrednog suda.

“U diskusiji je naglašeno da će se u narednom periodu, nakon širih konsultacija, iznaći adekvatno rješenje za smještaj svih institucija koje su bile obuhvaćene ovim zaključcima”, navodi se u saopštenju.

Usvojena je informacija o odlaganju roka za usvajanje stambene politike Crne Gore do 2034. godine i programa socijalnog stanovanja 2023-2026.

Iz Vlade su rekli da je definisani rok za usvajanje stambene politike četvrti kvartal ove godine, a budući da se taj strateški dokument oslanja prevashodno na zvanične statističke podatke, posebno podatke popisa stanovništva, rok se pomjera na treći kvartal 2024. godine.

Kako je naglašeno u diskusiji, izrada se odlaže do trenutka objavljivanja preliminarnih podataka popisa stanovništva, koji je planiran za novembar tekuće godine, a očekivanje je da preliminarni podaci popisa budu objavljeni početkom 2024. godine.

Iz Vlade su rekli da je napomenuto da je i prethodni strateški dokument počivao na preliminarnim podacima popisa stanovništva 2011. godine, i da ne bi bilo svrsishodno usvajati novi strateški dokument na bazi istih popisnih podataka.

“U diskusiji je zaključeno da obezbjeđenje adekvatnog stanovanja predstavlja jedan od ključnih činilaca životnog standarda i kvaliteta života, a istovremeno je važan pokretač privrednog i društvenog razvoja”, kazali su iz Vlade.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve