Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Vlada na narednoj sjednici odlučuje o Temeljnom ugovoru sa Crkvom Srbije

Premijer Dritan Abazović zatražio je od svih ministara da budu prisutni na narednoj sjednici Vlade, jer će na dnevnom redu biti izjašnjavanje o Temeljnom ugovoru sa Crkvom Srbije

Premijer Dritan Abazović zatražio je od svih ministara da budu prisutni na narednoj sjednici Vlade, jer će na dnevnom redu biti izjašnjavanje o “Temeljnom” ugovoru sa Crkvom Srbije – saznaje Antena M.

Abazović je juče u Beogradu izjavio da “nema žurbe” povodom ovoga pitanja ali je, očigledno, odlučio (ili preuzeo obavezu) da ugovor koji je predmet oštrih sporenja na političkoj sceni i koji je ustalasao crnogorsku javnost, po svaku cijenu i što prije potpiše sa Crkvom Srbije.

SDP najavila je da će inicirati skraćenje mandata Skupštini, ukoliko Vlada usvoji tekst Ugovora koji je objavljen kao “usaglašen” na Radnoj grupi.

Demokratska partija socijalista juče je saopštila da Nacrt ugovora “verifikuje neistine SPC, a crnogorsko vjersko, kulturno i državno nasljeđe svrstava u srpsko”. Poslanik DPS Nikola Rakočević izjavio je sinoć da takav ugovor ne može biti potpisan jer je za donošenje “važnih odluka potrebna kvalifikovana većina u Vladi”.

Predsjednik CG Milo Đukanović poručio je da ugovor sa Crkvom Srbije treba potpisati, ali tek nakon široke rasprave na javnoj sceni i naglasio da “Vlada treba da brine o onome što su interesi države Crne Gore, a crkva da vodi računa o svojim interesima”.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
BobZekovic
01.07.2022-14:50 14:50

Pripadnik organizovanog krimičlnog klana Srbije, zaposlen kao predsjednik Vlade CG, pčigledno odigrava dobitnu kombinaciju. Potpisače prvu fazu kapitulacije Crne Gore pred srpskim okupatorom i tako stvoriti uslove za definitvnu okupaciju Crne Gore, koja ubrzo slijedi. Mile i njegov DPS su se preigrali. Draginja i njed SDP su se svjesno preigrali. U želji da maknu Rukoljubovu vlast, doveli su dritane koji su završili posa, prevodeći sujetne suvereniste žedne preko vode. Vlast crnogorskih dritana izglasaće potpisivanje temeljnog ugovora. Poslije toga ima više varijanti slijeda događanja: 1. SDP i možda DPS će pokušati da sruši vladu crnogorskih dritana, ali oni će dobit podršku… Pročitaj više »