Ponedjeljak, 6 Maja, 2024
Rubrika:

Viši sud: Neistiniti navodi Kneževića

Neistinite su, prema njihovim riječima, insinuacije o tome da predsjednik suda ima ključ depoa

Izneseni navodi su u potpunosti neistiniti, kazali su iz Višeg suda u Podgorici u reagovanju na jučerašnje skupštinsko izlaganje poslanika Demokratske narodne partije (DNP) Milana Kneževića.

Iz te institucije reagovali su nakon što je Knežević tokom jučerašnjeg skupštinskog zasijedanja naveo da je prilikom obijanja u arhivu Višeg suda u Podgorici odnijeto mnogo dokaznog materijala, da se spekuliše da je odneseno 900 kilograma kokaina, da je predsjednik suda Boris Savić imao ključeve depoa, te da ne “postupa po zakonu i izbjegava da kontroliše pritvor okrivljenom M.B., koji se nalazi u pritvoru”.

“Izneseni navodi su u potpunosti neistiniti. Neistina je da je odnijeto mnogo dokaznog materijala, a istina je da je dosadašnjim tokom popisa utvrđeno da nedostaje manja količina dokaznog materijala, o kojoj je obaviješten postupajući tužilac, iz predmeta koji su ili pravosnažno okončani ili je vještačenje već obavljeno. Neistina je da je odneseno 900 kg kokaina, i vjerovatno samo poslanik Knežević zna odakle mu ta informacija, kada je već više puta javnosti ukazano da se pomenuti kokain uopšte nije nalazio u depou, već samo količine od po nekoliko grama iz drugih predmeta”, naveli su iz Višeg suda u Podgorici u reagovanju dostavljenom medijima.

Neistinite su, prema njihovim riječima, insinuacije o tome da predsjednik suda ima ključ depoa.

“Ključevi se nalaze kod arhivara, a kod predsjednika mogu da se zateknu samo kada je arhivar odsutan”, naveli su iz Suda.

Uostalom, kako kažu, nije ni “provaljeno kroz vrata nego kroz iskopani tunel”.

“Neistina je da predsjednik suda odbija da kontroliše pritvor pritvoreniku M.B., a istina je da predsednik uopšte ne postupa u tom predmetu, i da se kontrole pritvora redovno vrše na sjednicama vijeća, od kojih je poslednja bila 12. decembra tekuće godine”, zaključuju u reagovanju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Krsto
25.12.2023-23:36 23:36

Milan Knežević laze cim otvori usta..Kako ono rece da se sad zove Bred Pipun