Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Varhelji čestitao: Pozdravljam posvećenost nove Vlade na putu ka EU

“Čestitke novoj vladi! Pozdravljam njenu posvećenost putu ka EU i radujem se saradnji sa premijerom Zdravkom Krivokapićem i cijelom Vladom i Parlamentom kako bi se ubrzale i produbile reforme”, naveo je Varhelji na Tviteru

Evropski komesar za proširenje Oliver Varhelji čestitao je novoj crnogorskoj Vladi, podzdravljajući njenu posvećenost evropskom putu.

“Čestitke novoj vladi! Pozdravljam njenu posvećenost putu ka EU i radujem se saradnji sa premijerom Zdravkom Krivokapićem i cijelom Vladom i Parlamentom kako bi se ubrzale i produbile reforme”, naveo je Varhelji na Tviteru.

“Sljedeća prekretnica u procesu pridruživanja su privremena mjerila za poglavlja o vladavini prava”, napisao je Varhelji.

Crnogorski parlament danas je, glasovima parlamentarne većine, izabrao novu Vladu, čiji je predsjednik Zdravko Krivokapić. Za izbor nove Vlade, koja će imati 12 ministarstava i jednog potpredsjednika, glasao je 41 poslanik, 28 je bilo protiv, a jedan uzdržan. Premijer i ministri u novoj Vladi položili su zakletvu u crnogorskom parlamentu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve