Nedjelja, 5 Maja, 2024
Rubrika:

Abazović: Prosječna zarada najveća u regionu, za ovu zemlju ne postoje limiti

Održana sjednica Vlade Crne Gore

Prosječna zarada u januaru u Crnoj Gori je iznosila 757 eura i najveća je u regionu, kazao je premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović.

“Nadam se da će se ovakvi trendovi nastaviti. Cilj je da imamo rekordnu turističku sezonu. Blizu smo prosječnoj zaradi od 800 eura”, kazao je Abazović poručivši “da za ovu zemlju ne postoje limiti”.

Dodao je i da je u februaru bila 771 euro.

U Srbiji je, kako je kazao, ona u januaru iznosila 706, Bosni i Hercegovini 617, Sjevernoj Makedoniji 550 eura.

“Čestitam Ministarstvu finansija. Blizu smo zaradi od 800 eura, očekujemo rekordnu turističku sezonu, samo treba da radimo časno i pošteno”, kazao je Abazović.

Kazao je i da “za ovu zemlju ne postoje limiti”.

Ministar finansija Aleksandar Damjanović kazao je da su pripremili pismo namjere koje će dostaviti Ambasadi SAD i Stejt dipartmentu.

“Kako bi se započeli razgovori o američkim investicijama”, kazao je Damjanović.

Šćekić: Apoteke se pridružile akciji “Stop inflaciji”

Ministar zdravlja Dragoslav Šćekić kazao je da su se apoteke pridružile akciji antiflicione korpe u dogovoru sa Montefarmom i lancem privatnih apoteka.

U akciji, kako navodi, učestvuje preko 100 apoteka i počinje narednog četvrtka. Akcija će trajati do 31. juna sa mogućnošću nastavka.

“Na listi će biti brufen, paracetamol, hrana za bebe, pojedini ljekovi za kašalj. Želim da se zahvalim apotekama koje su uzele učešće u ovoj akciji kako bi pomogli građanima, dodao je Šćekić.

Ministar ekonomskog razvoja Goran Đurović naveo da je Crna Gora svijetli primjer saradnje Vlade i privrede.

“Ovo je sjajna vijest za sve građane. Hvala kompanijama koje su učestvovale u ovoj akciji. To je društveno odgovorno poslovanje”, naveo je Đurović.

Akcija Stop inflaciji dovela je, dodaje, do smanjenja cijena dd 26 do 12 odsto.

Pošta se zadužuje 1,8 miliona

Vlada je usvojila informaciju o kreditnom zaduženju privrednog društva Pošta Crne Gore u visini od 1.868.755 eura.

Damjanović je kazao da su ispunjeni zakonski uslovi za zaduženje.

“Pošta je državni resurs i treba razmišljati o njenoj transformaciji u poštansku štedionicu. Ova ideja bi dala dodatni impuls, što je u susjednim državama pokazalo rezultate. Treba razmišlajti da se pokrene priča o transformaciji Pošte, istakao je on.

Ministar poljoprivrede Vladimir Joković razumije da se u Poštu nije dovoljno ulagalo, te da je tom preduzeću potrebna rekonstukcija.

“Menadžmet mora još više da učini jer ovi rezultati koje oni pokazuju su nedovoljni”, istakao je Joković.

Vlada je usvojila i Informaciju o refundaciji sredstava za osiguranje vazduhoplova tipa Embraer 190- 200 LR registarske oznake 40-AOC (Čarli) u vrijednosti 380.000 eura.

Adžić: Raste povjerenje u policiju

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić kazao je da raste povjerenje građana u policiju.

“Zadovoljni smo kako je sve proteklo u prethodnoj godini i nadamo se da će biti bolje u ovoj”, naveo je.

Apelovao je na učesnike u saobraćaju da ‘vode računa’.

“Broj stradalih je alarmantan. Uticaćemo na to da poboljšamo bezbjednost na putevima. Alarmatno je da bez obzira na kazne imamo veliki broj građana koji u alkoholisanom stanju upravlja vozilima”, dodao je on.

Sjutra isplata pomoći penzionerima

Ministar rada i socijalnog staranja Admir Adrović kazao je da će sjutra početi isplata novca penzionerima sa najnižim primanjima i korisnicima materijalnog obezbjeđenjaiz pomoći koju je Evropska unija opredijelila Crnoj Gori.

“Po 150 eura dobiće 40.342 penzionera na najnižim penzijama, za šta će biti utrošeno oko 6,5 miliona eura, dok će 350 eura primiti 6.272 korisnika materijalnog obezbjeđenja, za šta će biti potrebna dva miliona eura”, kazao je.

Državni sekretar u Ministarstvu kapitalnih investicija, Admir Šahmanović kazao je da bi u narednih nekoliko mjeseci mogla da počne rekonstrukcija mosta na Tari.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Milica
06.04.2023-12:10 12:10

Treba raditi na razvoju turizma jer to je jedno veliko bogatstvo Crne Gore