Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Usvojen budžet Glavnog grada od 133,4 miliona eura, novi direktori Zečević, Vulikić, Gajević i Batilović

Imenovana četiri direktora u punom mandatu

Odbornici u Skupštini Glavnog grada usvojili su budžet Glavnog grada za narednu godinu koji je projektovan na 133,4 miliona eura. Budžet je podržalo 34 odbornika, devet je bilo protiv, a tri uzdržana. Imenovana su četiri direktora u punom mandatu.

Prethodno su se odbornici izjasnili i o amandmanima koji su dostavljeni. Nije prihvaćen amandman Mitra Šušića, šefa kluba odbornika NSD-a, koji je predložio da se KK Budućnost oduzme milion eura, ali ni amandmani DPS-a, SDP-a i SD-a.

Usvojena je odluka o kućnom redu, odluka o obimu i vrsti dopuštenih radova na spoljnim djelovima stambene zgrade, program uređenja prostora, izmijenjeni elaborat o parking zona, kao i programi rada preduzeća i ustanova za narednu godinu čiji je osnivač Glavni grad.

Odbornici su usvojili planove zaštite u slučaju zemljotresa, klizišta, hemijskih bioloskih rizika, tehnicko­ tehnoloskih nesreca, podržali su osnivanje preduzeća Park prirode Zeta, novi cjenovnik Tržnica i pijaca, ali i izmijenjenu odluku o saradnji i partnerstvu Glavnog grada i nevladinih organizacija.

Imenovana su četiri direktora u punom mandatu.

Tako će Putevima u narednom periodu rukovoditi Radoš Zečević, Pogrebnim uslugama Radonja Vulikić, Agencijom za upravljanje zaštićenim područjima Jasna Gajević, a KIC-om “Budo Tomović” Aida Batilović.

Razriješena je direktorica Komunalnih usluga Vesna Popović, a za v.d.direktora imenovan Predrag Šćepanović.

Odbijen je predlog da se sa funkcije razriješi Marko Čađenović, direktor ustanova na Kakarickoj gori.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve