Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Uspješna saradnja crnogorskih institucija sa ReSPA-om

Na sastanku su, takođe, razmotrene konkretni oblici saradnje dvije institucije u narednom periodu

Uspješna saradnja crnogorskih institucija i  Regionalne škole za javnu upravu (ReSPA), tokom prethodnog perioda je doprinijela jačanju administrativnih kapaciteta i unapređenju javne uprave, ocijenjeno je na sastanku državne sekretarke u Ministarstvu evropskih poslova i nacionalne IPA koordinatorke Milene Žižić i direktorice Regionalne škole za javnu upravu (ReSPA) Maje Hanđiske Trendafilove.

Žižić je takođe pohvalila produktivnu i sadržajnu saradnju sa ReSPA-om i upoznala sagovornicu sa kapacitetima u Ministarstvu evropskih poslova kao centralnoj instituciji koja koordinira proces pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji.

“Izrazila je zadovoljstvo mogućnostima koje ReSPA pruža i ocijenila da mogu predstavljati kvalitetno uporište za snaženje pregovaračke i IPA strukture i zadržavanje stručnog kadra u javnoj upravi”, saopšteno je iz Vlade

Hanđiska Trendafilova je izrazila zadovoljstvo dosadašnjom uspješnom saradnjom sa crnogorskom javnom upravom i Crnom Gorom kao zemljom domaćinom ReSPA-e.

Predstavila je misiju ReSPA-e i mehanizme kojima raspolaže a koji državama regiona stoje na raspolaganju u izgradnji javne uprave na putu ka članstvu u EU.

Pozvala je cjelokupnu pregovaračku i IPA strukturu da iskoriste modalitete obuka i saradnje koje ReSPA nudi kako bi izgradili kapacitete neophodne za naredne faze procesa pristupanja EU.

Na sastanku su, takođe, razmotrene konkretni oblici saradnje dvije institucije u narednom periodu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve