Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Uspjeh postaje opasnost za život žene

Kakos u kazale iz Foruma, veći broj žena u politici i izvršnoj vlasti, po difoltu znači grublje u besprizornije napade.

Reagujući na besprizorne napade na ministarke I poslanice na društvenim mrežama, Forum žena DEMOS-a pozvao je na mijenjanje zakona kako bi govor mržnje, mizoginija i seksizam dobiju adekvatnu kaznu.

“Bavljenje politikom na Balkanu uvijek je bilo rezervisano za ,,moćne muškarce”. I sad je to poziv rezervisan za njih. I zamislite, drznusmo se mi žene da uđemo u to nepoznato. I eto kao, dobrodošle smo. I što više pokazujemo vještinu, znanje i hrabrost, to su napadi jači i besprizorniji”, saopšteno je iz DEMOS-a.

Kakos u kazale iz Foruma, veći broj žena u politici i izvršnoj vlasti, po difoltu znači grublje u besprizornije napade.

“Sad tu prednjači polusvijet na društvenim mrežama. Tu se ne bira rječnik, bilježi se hiperprodukcija  “karikatura” ( koje to nijesu, već ilustrovane mržnja i mizoginija), sa ciljem da se nanese bol i stega toj ženi”, navodi se u saopštenju.

Upozoravaju da je opasnost veća time što su sajber napadi dostupni maloljetnoj populaciji što je, kako smatraju, za hitnu intervenciju odjeljenja MUP-a za sajber kriminal.

“Šteta je velika i trajna. Truju nam se djeca, a žena koja odluči da uđe u politiku postaje meta patologije. Danas su to ministarke Borovinić i Bratić, juče poslanica Vuksanović.  Uspjeh na političkoj ljestvici postaje opasnost za lični i porodični život žene. Stanimo snažno uz naše koleginice, a zakon mijenjamo da a zakon mijenjamo da govor mržnje, mizoginija i seksizam dobiju adekvatnu kaznu”, zaključile su žene iz Foruma DEMOS-a.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve