Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

URA: Zašto insistiramo na ekspertsko-nestranačkoj Vladi

''Uprkos tom dogovoru na kojem počiva aktuelna vlast, u kasne večernje sate 15. septembra ove godine, lideri ostale dvije koalicije Mandić i Bečić iza zatvorenih vrata napravili su novu koncepciju Vlade i podjelu resora'', poručuje URA i ističu da na takve stvari nikada neće pristajati

Građanski pokret URA objasnio je, kako navode, zašto insistiraju na ekspertsko-nestranačkoj Vladi.

“Zato što su sa nama uvijek čista posla. 30. oktobra prošle godine potvrđen je raniji dogovor sa predstavnicima ostale dvije koalicije (DF-a i Demokrata) da će nova vlada biti ekspertska.
Uprkos tom dogovoru na kojem počiva aktuelna vlast, u kasne večernje sate 15. septembra ove godine, lideri ostale dvije koalicije Mandić i Bečić iza zatvorenih vrata napravili su novu koncepciju Vlade i podjelu resora”, poručuje URA.

Ističu da URA na takve stvari nikada neće pristajati

“Zato što je ekspertska vlada najadekvatniji kompromis za funkcionisanje sadašnje aktuelne većine. Politika URE nema ničeg zajedničkog u ideološkom smislu sa politikom DF-a a u posljednjim mjesecima ni sa politikom Demokrata. Naše funkcionisanje u vlasti zato je određeno ekspertskom vladom jer je ona najbolji tranzicioni put nakon smjene jednog od najkorumpiranijih i najkriminalnijih posljednjih autokratskih režima u Evropi. Jer ekspertska vlada nije doživjela poraz”, navodi URA.

Poručuju da pristaju na njenu nadgradnju, unapređenje i rekonstrukciju na istim osnovama.

“Ko to ne želi za svoje naume iza zatvorenih vrata moraće da traži nove partnere. URA u takvim poslovima nikada nije, niti će učestvovati”, poručuju iz partije Dritana Abazovića.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve