Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

URA U STANJU RASPADA Mnogi ne mogu da se nose sa teškim bremenom izdaje

Jasno je da je URA u veoma teškom položaju i da ima sve manju podršku crnogorske javnosti koja ih vidi kao ''izdajnike''. Za tu partiju se vezuje stigma da je njihovim postupcima omogućen dolazak svetosavskih snaga koje od države prave teokratiju spremnu da bude inkorporirana u velikosrpski projekat.

Građanski porket URA pretrpio je prije par dana težak udarac kada su predsjednik Političkog savjeta  Žarko Rakčević i četiri istaknuta člana ove partije – Šerbo Rastoder, Blagoje Grahovac, Marko Backović i Šefik Nišić podnijeli ostavke na funkcije u tom stranačkom organu.

Pet istaknutih članova koji su bili među osnivačima  URA-e jasno su istakli da žele da se distanciraju od političkih postupaka lidera ove stranke Dritana Abazovića i užeg rukovodstva, koje veliki dio crnogorske javnosti smatra za izdajnike jer su omogućili velikosrpskim, klerofašističkim stranakama da stupe na vlast i krenu sa urušavanjem temelja državnosti Crne Gore.

Rakčević i Rastoder su bili jasni nakon podnošenja ostavke – temeljne vrijednosti Pokreta URA nijesu ispoštovane i većinska Crna Gora nije glasala da se poništi građanski i sekularni put.

Nakon što su članovi političkog savjeta URA-e napustili tu stranku, lider partije Dritan Abazović je u nečemu što je ličilo na pokušaj samohrabrenja ili samozavaravanja, izjavio da ”im je time olakšana situacija, pred reforme koje su planirali”.

Međutim, jasno je da je URA u veoma teškom položaju i da ima sve manju podršku crnogorske javnosti koja ih vidi kao ”izdajnike”. Za tu partiju se vezuje stigma da je njihovim postupcima omogućen dolazak svetosavskih snaga koje od države prave teokratiju spremnu da bude inkorporirana u velikosrpski projekat.

Izvori portala Aktuelno bliski vrhu GP URA kazali su nam da je gotovo polovina funkcionera i članova nezadovoljno i da ne mogu da izdrže stigmu ”izdajnika” koja im je dodjeljena.

”Rukovodstvo URA-e bi da pravi multietničku Crnu Goru sa velikorspskim, otvoreno četničkim, klerofašističkim strankama. Uz to lider URA-e Abazović i mnogi njegovi bliski saradnici etiketiraju DPS i njihove članove kao krimininalnu organizaciju i kriminalce. To je gotovo polovina crnogorskih građana, i to jednostavno iritira članstvo i funkcionere pa nije ni čudo što dolazi do sve većeg nezadovoljstva u partiji”, navode naši izvori.

Kako ističu, članstvo i funkcioneri URA-e su sve svjesniji da se obećanja koja su slušali prije izbora neće ostvatriti.

”Dok lideri URA-e konstantno vrte jdnu istu priču o kriminalu bivšeg režima usvajaju se izmjene zakona o slobodi vjeroispovijsti, štimuje se birački spisak promjenom zakona o državljanstvu, najavljuje se popis na kojem bi se ozvaničila asimilacija Crnogoraca. Sve su to faktori koji govore da će ubuduće u URA-i biti još mnogo nezadovoljstva”, rekli su naši izvori.

Da će doći do osipanja URA-e, portal Aktuleno najavio je još prije dva mjeseca kada smo pisali da je ”unutar ovog pročetničkog, proruskog političkog prirepka – provizorijuma, stanje sve napetije jer mnoge visoke funkcionere grize savjest što su prevarili birače i Crnu Goru stavili na oltar ”srpskog sveta”.

Više izvora iz URA-e tada je kazalo portalu Aktuelno da se nakon pola godine od izbora i podrške koju su dali velikosrpskim strankama, mnogi kaju što su se odlučili na ovaj potez.

U.P.A.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

12 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tihana
22.05.2021-08:51 08:51

Dritan se i dalje jadan trudi da izgleda “relaksirano”. Koji psihopata. Vuk u jagnjećoj koži.

Dugokosa
22.05.2021-09:52 09:52

O Dritanu I njegovoj beskrupuloznosti najbolje govori kako se oprostio od Rakcevica. Na Rakcevicu je sad moralna obaveza da otkrije sve o Abazovicu od stana u Sajo grupi do ostalih malverzacija. Kako ga je stvorio sad mora da ga utuli.

Kotor
22.05.2021-11:30 11:30

Kuca ( URA ) bez krova vazda kisne i dolazi do vlage-TRUHNE i tu vise nema lijeka -rusi se i gradi se nova takva je sad i ZLA URA!

Mila
22.05.2021-11:34 11:34

Svako ko hoce da vidi,vidi da je URA ubaceni trojanski konj da pod plastom gradjanske partije odradi sve za “svetosavski svet” a i za druge.Mozda toga nijesu svjesni svi clanovi partije,ali za Dritana je sve vise ocigledno sto radi.U jednom trenutku nece se vise moci sakriti iza prica o gradjanskoj drzavi.

Zore
22.05.2021-12:03 12:03

Ovo se čekalo. Konačno je loše tkivo Ure otklonjeno.

Marin Perk
22.05.2021-13:04 13:04

Kad i kud je sve tako, a u svakom zlu ima neke koristi, eto prilike još jednom i definitivno OSVIJESTITI tko je i što je te čija je Crna Gora sa i bez svih mogućih podjela. A kada se zna 395. godina i podjela Rimskog carstva, pa 476- propast Zapadnog rimskog carstva, pa 1053 i Fotijeva podjela Crkve na Ortodoksne i Katolikos, tada je onima koji znaju – sve jasno i neka vode narod kako i kuda treba. Ako se uopće zna što i kako, kuda i sa kim. Credo quia absurdum.

Urašević
22.05.2021-13:31 13:31

Ura je dobila na tezini. Rakcevic antipaticni ,egoisticni ,nemudri, neharizmaticni lik samo je stetijo razvoju Ure!

Nena
22.05.2021-17:37 17:37
Reply to  Urašević

Stetio URI na prosirenju Cetnistva koja je sa DF na celu sa Cetnikom Milacicem za unistenje DRZAVE !

Plavi jahac
23.05.2021-11:53 11:53

Iskorisceni i odbaceni

Boss
23.05.2021-11:54 11:54

Istroseni

Freedom
23.05.2021-12:19 12:19

Stranka teskih izdajnika i novo-uhljeba. Vazda su tako zavrsavali izdajnici svoje drzave.

Mne
23.05.2021-12:56 12:56

DRITAN JE ISKOMLEKSIRANA OSOBA KOJI JE ZAMISLIO DA JE BOG!
PS. NISKOG RASTA KA MUSOLINI! IZDAJNIK!