Da stvari u opštini Nikšić odavno nijesu na svom mjestu, a da lokalna samouprava ne može da se pohvali uspješnom vladavinom dokazuje i katastrofalno stanje u jednoj od tri najveće mjesne zajednice “Grudskoj mahali”, saopštio je danas član Opštinskog Odbora pokreta URA Nikšić, Mirko Pavićević, najavljući da će pokrenuti peticiju za naplatu parkinga kod bolnice i Doma zdravlja.

foto URA

On navodi da se građani te mjesne zajednice pored redovnih problema sa kanalizacijom suočavaju i sa psima lutalicama, neosvijetljenim ulazima ispred zgrada, javnom rasvjetom i nizom sličnih problema.

“Najnoviji revolt izazvala je Komunalna policija zajedno sa Parking servisom koji danima obilaze mjesnu zajednicu i uskraćuju nam pravo na parking. Najveći problem sa parkingom deceniju i više iza nas imaju stanari zgrade „Desetka“ odmah preko puta JU “Opšta bolnica Nikšić”. Par dana uoči proslave dana opštine komunalni inspektori su stanarima ove zgrade napisali novčane kazne za nepropisno parkiranje automobila, ne uzimajući u obzir činjenicu da zgrada od više od 140 stanova nema dovoljno parking mjesta”, ističe Pavićević.

On navodi i da je planskom dokumentacijom na tom prostoru planirana izgradnja novog stambenog objekta.

“Ukoliko se to i ostvari naš parking će biti apsolutno nefunkcionalan. Ranijim planovima bila je zamišljena izgradnja parkinga dužinom cijele zgrade, međutim, zbog nedostatka novca dobili smo zelene površine ispred prvih ulaza. Zahvalni smo na ideji da nam oplemene sredinu, ali, takođe, ljuti smo na lokalnu samoupravu koja naplatom parkinga ispred Hitne pomoći i novog dijela bolnice pretrpava naše kapacitete parkinga i ugrožava nam nesmetan prilaz stanovima. Stanari ove mjesne zajednice ne znaju ko su čelni ljudi zaduženi za rad mjesne zajednice”, saopštio je Pavićević.

Najavljuje i da će u narednim danima Forum mladih Građankog pokreta URA Nikšić pokrenuti potpisivanje peticije kojom će od lokalne smouprave i Parking servisa tražiti ukidanje naplate parkinga ispred bolnice i Doma zdravlja.

“Osjećamo moralnu potrebu da pokrenemo ovu inicijativu zarad poboljšanja uslova korišćenja zdrastvene ustanove svim građanima Nikšića, ali da i u mjesnoj zajednici “Grudska mahala” obezbijedimo nesmetan prilaz svojim ulazima. Organizovaćemo i internet potpisivanje peticije dok će uporedno sa tim naši aktivisti obići uži dio grada, a sama peticija će se moći potpisati i vikendom na Trgu slobode u Nikšiću”, pojašnjava Pavićević.

On u ime URA Nikšić poziva sve sugrađane da bez obzira na bilo koju pripadnost izađu u susret i potpišu inicijativu.

“Naša je obaveza da umjesto onih koji su trenutno na vlasti učinimo grad mjestom u kojem je lijepo živjeti”, zaključio je

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve