Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

URA: Ništa od eksperata, Mujović priznao da ima zadatak da hitno izbore partijski Odbor direktora EPCG

Oni su istakli da je time Mujović i sam potvrdio da će kontrolu nad energetskim sektorom preuzeti PES i DPS, a da će u svemu tome pojedini članovi koalicije ZBCG i SNP-a u zamjenu za par fotelja izigravati dekor očuvanja izborne volje građana

U sinoć održanoj televizijskoj emisiji ministar energetike i rudarstva Saša Mujović je i sam priznao da je namjera 44. Vlade da se u Odboru direktora Elektroprivrede Crne Gore(EPCG), suprotno obećanju koji je Spajić dao građanima, izabere većina članova Odbora direktora ispred političkih partija, 4 od 7, a da preostala 3 člana budu tzv. eksperti, iako se već sada zna da i ta 3 preostala člana će doći iz redova DPS-a i da je dogovor da se na mjestu izvršnog direktora EPCG nakon toga izabere takođe kadar bivšeg režima Ivan Bulatović, saopštili su iz Građanskog pokreta URA.

Oni su istakli da je time Mujović i sam potvrdio da će kontrolu nad energetskim sektorom preuzeti PES i DPS, a da će u svemu tome pojedini članovi koalicije ZBCG i SNP-a u zamjenu za par fotelja izigravati dekor očuvanja izborne volje građana.

“Ministar Saša Mujović ima jasan zadatak od prvog dana svog mandata da se na ključne pozicije u energetskom sektoru izaberu kadrovi bivšeg režima kojima i sam pripada, kao miljenik Duška Bjelice i ministarke iz Vlade Duška Markovića, Dragice Sekulić. Na taj način bi bila obezbijeđena buduća manjinska podrška DPS-a za Spajićevu Vladu, kao i poslušni kadrovi u energetskom sektoru, koji ne bi bili smetnja Spajićevom naumu da proda akcije EPCG”, navodi URA.

Podsjećaju da je upravo jedna od prvih izjava ministra Mujovića bila da treba prodati akcije Elektroprivrede Crne Gore, kao i da struja nije socijalna kategorija i da njenu cijenu treba povećati, sve te Spajićeve i Mujovićeve želje onemogućila je većina članova Odbora direktora EPCG koje je izabrala Vlada Dritana Abazovića, zbog čega Spajić i Mujović žure da ih što prije smijene i u svemu tome ne prezaju ni od toga da to učine preko anti-ustavnih izmjena Zakona, na šta je ukazao i predsjednik države Jakov Milatović kada ih je vratio nazad u skupštinsku proceduru.

Na kraju, oni su zaključili da Mujović se ne plaši niti zelenih, niti šarenih, niti malih, niti velikih, već istine, jer zna da ona nije na njegovoj strani, a sve će manje biti i u narednim danima.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
!!!
19.01.2024-09:44 09:44

Uopšte ne čitam šta sekta URA piše i saopštava ali se pitam ko piše saopštenja i koji je motiv njihove”borbe za narod i pravdu”kad su uništili do temelja državu i satrli Crnogorce u naplaćenom ortakluku sa svetosavskom bagrom.Valjda njihov vođa, alias Enver Hodža,očekuje da će ga svetosavska bagra opet ugurati u vlast da završi započeto.Još se kočoperi očerupani kokot po društvenim mrežama i nudi se kao kurva ko će ga prihvatiti i vratiti u nikad prežaljenu fotelju.Bagra i sekta!