Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

URA NA POLITIČKOJ STRANPUTICI: Sve više nesuglasica među Dritanovim gubitnicima, prihvatljivi samo DF-u!

Pokret URA u javnosti je do sada djelovao skladno, ali to sigurno ne važi za atmosferu u posljednjih mjesec i po. Kako tvrde izvori portala Aktuelno iz URA, u partiji su krenule ozbiljne nesuglasice i mimoilaženja još kad je najavljeno usvajanje ugovora sa Crkvom Srbije. Dio funkcionera je smatrao da je sve moglo da sačeka, a ''stara garda'' na koju veliki uticaj ima jedan od osnivača partije Žarko Rakčević zastupa dijametralno suprotne stavove od Abazovića po tom pitanju

Takozvani Građanski pokret URA je 30. avgusta 2020. godine iako sa svega 5.5 odsto osvojenih glasova, slavio i smatrao se svojevrsnim pobjednikom izbora, jer su bili neophodni za smjenu DPS sa vlasti.

Tada je lider Dritan Abazović glorifikovan od pojedinih neočetničkih i svetosavskih političkih krugova, ne samo u Crnoj Gori, već i u Srbiji koja je u njemu viđela nadu za ostvarivanje projekta ”srpski svet”.

Sada, dvije godine kasnije Abazović je pao i to čini se, mnogo jače nego njegov prethodnik Zdravko Krivokapić.

Sve više nesuglasica u GP URA

Pokret URA je sada praktično došao na poziciju DPS od prije dvije godine kada je malo ko želio sa njima u koaliciju. Abazovića i njegovu pseudograđansku partiju sada hoće samo proruski Demokratski front, ali čini se da je to samo igra za ostvarivanje interesa ovog proruskog, velikosrpskog saveza.

Za taj i takav DF, ipak, neće da čuju od Brisela do Vašingtona i u tome su potpuno složni. U takvoj situaciji, pokret URA zapala je u politički očaj i potpunu paniku.

Njihovi funkcioneri odjednom su krenuli manijakalno u pisanje objava na društvenim mrežama i u pisanje saopštenja, u kojima udaraju na Demokrate, a pri tom im, u izlivu neviđenog licemjerja, prigovaraju za nešto što su isti oni uradili, a to je saradnja sa DPS. Demokrate su i u nedjelju ponovile da od te saradnje neće biti ništa.

Ulcinj

U svom tom ludilu pojedini funkcioneri URA-e prešli su granicu, a najbolji primjer za to je odbor URA Ulcinj čiji je predsjednik ambicozni Omer Barjaktari inače i predsjednik opštine. U reagovanju Barjaktari sramno prebrojava poslanike albanskih partija po parlamentu, naglašavajući ko je za koga glasao!

”Za opoziv Dritanove vlade glasala tri od četiri albanska poslanika u parlamentu, dva iz Ulcinja, jedan iz Tuzi”, piše između ostalog u saopštenju URA. Sve ovo zaslužuje samo jednu riječ SRAMNO. Isto tako, to otkriva i pravo lice Bajraktarija i njegovog lokalnog odbora koji posljednjih dana potresaju sve veći problemi!

Prema pouzdanim informacija portala AKTUELNO, već par vrlo uticajnih funkcionera i osoba do nedavno bliski URA namjeravaju ovih dana da prekinu svaku vrstu saradnje sa tom političkom partijom.

Stara garda i mladi buntovnici

Pokret URA u javnosti je do sada djelovao skladno, ali to sigurno ne važi za atmosferu u posljednjih mjesec i po. Kako tvrde izvori portala Aktuelno iz URA, u partiji su krenule ozbiljne nesuglasice i mimoilaženja još kad je najavljeno usvajanje ugovora sa Crkvom Srbije. Dio funkcionera je smatrao da je sve moglo da sačeka, a ”stara garda” na koju veliki uticaj ima jedan od osnivača partije Žarko Rakčević zastupa dijametralno suprotne stavove od Abazovića po tom pitanju. Kritički stav saopštila je u umotanoj formi poslanica Božena Jelušić.

Dani radosti – teško da će se više ponoviti

Kako većinu partijske operativne mreže čine tipični poltroni sa malo životnog i nikakvog političkog iskustva Abazović za sada kontroliše partiju, ali je zato dobio, navodno, pravo ribanje od potpredsjednice Jovane Marović prethodnih dana. Takođe, dio funkcionera je ogorčen jer smatra da je Abazović na značajne državne pozicije pozicionirao sebi bliske ljude Artana Kurtija, Eldina Dobardžića i slične, iako su vrlo sumnjivog obrazovanja i profesionalnih referenci.

Naredne sedmice i mjeseci donijeće i određane sasvim evidentne promjene u pokretu URA koji je nakon skoro dvije godine u suštini jedini gubitnik izbora, ali i svih političkih igara koje su nakon 30. avgusta 2020. uslijedile!

Na današnji dan URA je jedino prihvatljiv partner za DF, koji važi za prorusku i velikosrpsku ispostavu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića. Takva sudbina je rezultat Abazovićevih aktivnosti kao lidera partije, a da li će URA nastaviti tom stranputicom, ili će napraviti reset, odluka je koje treba da donesu funkcioneri i članstvo URA-e.

D.G.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

9 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
KIZAMI
23.08.2022-08:05 08:05

Govna uvek isplivaju na povrsinu i voda ih brzo odnese.

COL
23.08.2022-08:36 08:36

Poljem se širi miris timijana dok po njemu jezdi Kudro na staroj kobili jokani. Za ular i za rep, kobilu vodi vjerni sluga rozi vitez od Cetinja. Pozadinu im drži mašući grančicom bosiljka nedostojni hrabro rašćerujući na buljuke podguzne muve. Sa lijevog boka idu ćosavi vojvoda i milanče- mali od dedinja, pripasali sablje vulinovke i kalaše tek pristigli od putka. Sa lijevog boka jaše putalja čuveni rubljov od kučah, na glavi mu cakle novi rogovi, a preo ramena prebačio upirenu bandijeru plave boje. Ta malena vojska kreće u odsudni boj-epopeju neviđenih razmera, protiv mrskih komita, patriota i DPSovaca. Čuje se… Pročitaj više »

Kemal
23.08.2022-18:31 18:31
Reply to  COL

Vino pije Kudro od Ulcinja
,,samog vina,, bez mezeta suva
kad se Kudro olešio vina
Onda poče glasno besjediti
Evo ima dvije godinice
kako služim cara Beograda
i onoga njegovog Vulina
i njegove crne gavranove
Ja im dade pola Gore Crne
i jos dade crkve manastire
dade njima jos i groblja pusta
dade njima tri tovara blaga
Al kad udarise ljuti DEPESOVCI
sa svojima trista pobratima
udarise kao guje ljute
te me oće živa ufatiti
da sprovedu u tamnice puste
u tamnice do devet godina
teško meni sinjoj kukavici
u tamnici od devet godina
bicu tamo suva drenovina..

MIRKO
23.08.2022-10:06 10:06

To što je Ž.R. ZVANI “REZANA GRAĐA” imao navodno” suprotne stavove”, on je zajedno sa Miškom Kesedzijom jedan od najvećih izdajnika Crne Gore!Takvi ljudi ako se ne procesuiraju nema države ,vječito cemo se valjati u blatu i umiratiu sramoti!Ovo je jedna od najvećih izdaja u crnogorskoj istoriji!

MNE 55
23.08.2022-11:32 11:32
Reply to  MIRKO

Ko je Ž.R.? Budi jasan!

RIR
23.08.2022-16:38 16:38
Reply to  MNE 55

…taj je formirao “pozitivnu” pa URU/bio i Lider kratko/ ,a potstanari su mu bili DF i URA —mogao se vidjeti u Petrovac /žarko.R./ sa Miskom ,Boženom ,Želkom npr. terasa MTV —to su ti “crnogorci “ljuti vjerovatno na Preśednika , pa se svete CG i crnogorcima…ONI su bili glavni “sekundandi”dritangi…te je imao drčnost i širio ruke “to je to” pa onda mu Ranko replicira pa ka pi**a zaćuti —a poslije opet po svome…

Trile
23.08.2022-12:51 12:51

A čuda neviđenoga ,sad i Albanci ugroženi.Zaista ste vi Crnogorci nepodnošljivi ,ne želite da budete vazali ,,ugroženim” Srbima i Albancima.Ne razumiju oni šta je sloboda, jer u genekskom kodu ušlo šetanje opanaka

džudović
23.08.2022-14:42 14:42

Ne bi bilo čudno da je Marovićka izašla iz ove pseudo političke partije. U sve što je Marović radila i to dobro, udarili si Dritanga i njegove podguzne muve. Nije njih briga za Evropu no za svoj sitni interes.

Rukfaš
23.08.2022-17:35 17:35

Ja samo ne znam šta se tu ima raspadati. Raspada se nešto što je veliko. A nešto što je malo… obrni, okreni kako goj… ono opet malo. Ta nesrećna ura je satojak od desetak iskompleksiranih likova i još dvadesetak interesno povezanih za ovih prvih desetak. Sve ostalo su samo slučajni glasači koji na jednim izborima daju glas PZP-u, na drugim Pozitivnoj, na trećim uri… Partija ili pokret je ozbiljna stvar. Vode je ozbiljno ljudi. Zna se ko je sve tamo. Ovako… sramna izdajnička družina.