Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

PREPISALI DRŽAVU NA SPC, A BRINU ZA EPCG: URA tvrdi da neće dozvoliti Spajićev plan o prodaji EPCG

Gostujući sinoć na Bemaxovoj E televiziji novi ministar energetike i rudarstva Saša Mujović je poručio da ne vidi ništa problematično u tome da 44. Vlada proda 10, 20 odsto akcija Elektroprivrede Crne Gore, čime je jasno potvrdio navode Dritana Abazovića da je upravo to plan 44. Vlade Milojka Spajića, saopšteno je iz GP URA

Gostujući sinoć na Bemaxovoj E televiziji novi ministar energetike i rudarstva Saša Mujović je poručio da ne vidi ništa problematično u tome da 44. Vlada proda 10, 20 odsto akcija Elektroprivrede Crne Gore, čime je jasno potvrdio navode Dritana Abazovića da je upravo to plan 44. Vlade Milojka Spajića, saopšteno je iz GP URA.

“Kao što smo i do sada više puta isticali, nećemo dozvoliti i izričito smo protiv novog zaduženja, ukidanja doprinosa za fond PIO i prodaje EPCG. Povećanje plata i penzija, koje apsolutno podržavamo, mora doći isključivo na realnim osnovama kako finansije naše države ne bi bile ugrožene, jer niko nema pravo da se igra sa budućnošću građanki i građana Crne Gore”, kazali su iz te partije.

Iz URE ističu da je Vlada Aazovića prekinula praksu rasprodaje državne imovine zarad interesa privilegovanih pojedinaca i za vrijeme svog kratkog mandata uspijela je da uveća kapital vraćajući u državno vlasništvo trajektnu liniju Kamenari-Lepetane, Željezaru, Luku Budva i Pine, te značajnim uvećanjem akcija u Luci Bar i Elektroprivredi.

“Nažalost, sada postaje sve očiglednija namjera Vlade Milojka Spajića da ponovo vrati prekinutu pogubnu praksu DPS-a, gdje će se ponovo rasprodavati državna imovina radi ostvarivanja sumnjivih interesa pojedinaca”, zaključuju iz GP URA.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tara
15.11.2023-21:24 21:24

Ostavi DPS na miru..Dritanko..ti si nam ukrao crnogorsku imovinu…i predao na dlan srbijanskim popovima..sramte bilo..zato moras ici u zatvor..veloizdajnice!