Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

URA: Crna Gora da organizuje smještajne kapacitete za prihvat izbjeglica iz Ukrajine

''Pošto ovi smještajni kapaciteti nijesu popunjeni ni tokom sezone, a posebno ne u ovom periodu od marta do jula, Crna Gora treba da načini ovaj humani gest koji su do sada sprovele mnoge države Evrope''

Crna Gora kao čin solidarnosti prema unesrećenim ljudima, treba da dio smještajnog kapaciteta u većinski državnim hotelskim preduzećima (Budvanska i Ulcinjska rivijera) i u liječilištu Institut „Dr Simo Milošević“ ustupi izbjeglicama iz Ukrajine, saopšteno je iz Građanskog pokreta URA.

“Pošto ovi smještajni kapaciteti nijesu popunjeni ni tokom sezone, a posebno ne u ovom periodu od marta do jula, Crna Gora treba da načini ovaj humani gest koji su do sada sprovele mnoge države Evrope”, navodi se u saoptšenju.

Ujedno apeluju i na Glavni grad da organizuje smještajne kapacitete i rezerviše ih za eventualni dolazak izbjeglica iz Ukrajine i, kako navode, “time se priključi humanim gestovima mnogih glavnih evropskih gradova”.

“Crna Gora bi na taj iskazala solidarnost kao i mnogo puta u prošlosti, posebno u periodu ratnih dešavanja na prostoru bivše Jugoslavije, kada je otvorila svoja vrata i postala utočište unesrećenim i raseljenim licima”, zaključuje se u saoptšenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
JovoZ
01.03.2022-13:50 13:50

“…ovi smještajni kapaciteti nijesu popunjeni ni tokom sezone.” Znači li to da onaj Milatović ne zna da broji?
Naravno da treba organizovati prihvat izbjeglica. Ali, prethodno se moramo jasno i nedvosmisleno odrediti prema agresiji Rusije, podržati teritorijalni integritet Ukrajine, ali i njen suverenitet, kao i sankcije koje uvode zapadni partneri. Isto tako, moramo se odrediti i prema onima koji u Crnoj Gori slave rusku agresiju, pa onda vidjeti kakva nam vlada treba!