Ponedjeljak, 6 Maja, 2024
Rubrika:

Unapređenje saradnje u sajber bezbjednosti

''Sagovornici su istakli važnost formiranja regionalnog Centra za edukaciju u sajber bezbjednosti i sajber kriminalu i razmotrili dalje korake koje je neopodno preduzeti u cilju pripremanja programskih aktivnosti centra''

Generalni direktor Direktorata za infrastrukturu, informacionu bezbjednost, digitalizaciju i e-servise Dušan Polović, sastao se danas sa ambasadorom za borbu protiv transnacionalnog organizovanog kriminala i prijetnju, Jean Claude Brunetom i saradnicima, i tom prilikom zahvalio Fracuskoj na podršci pruženoj prilikom sajber napada na Vladinu infrastrukturu i upoznao ambasadora Brunea sa pozitivnim iskustvima u saradnji sa ANSI Agencijom za sajber bezbjednost Francuske.

Informisao je sagovornike o brojnim aktivnostima koje Ministarstvo javne uprave preduzima u cilju podizanja sajberotpornosti Crne Gore.

“Sagovornici su istakli važnost formiranja regionalnog Centra za edukaciju u sajber bezbjednosti i sajber kriminalu i razmotrili dalje korake koje je neopodno preduzeti u cilju pripremanja programskih aktivnosti centra”, ističe se u saopštenju.

Ambasador Brunet zahvalio se Crnoj Gori na odlučnoj podršci i posvećenosti za formiranje regionalnog centra sa sjedištem u Crnoj Gori.

Razmotrene su i drugi modaliteti saradnje između ove dvije države kad su u pitanju digitalizacije i digitalna transformacija.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve