Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

NEMA DOGOVORA DF traži formiranje nove Vlade – predlažu Lekića za premijera, ali zauzvrat traže funkciju predsjednika Skupštine!

Rekao je da će možda doći i do toga da će Krivokapić povući neki potez bilo traženje nove većine ili podnošenje ostavke, nakon što vidi da nema podršku

Za koaliciju Za budućnost Crne Gore Vlada nije položila test, kazao je jedan od Lidera DF-a Andrija Mandić iskazaviši da su nezavodovljni na više niova, kao i da su od Vlade dobili nipodaštavanje i ružan odnos.

– Obavijestili smo kolege da je najbolje da se formira nova Vlada. Kazali smo i da smo spremni da riješimo krizu tako što bi mjesto premijera moglo da pripadne nekom iz koalicije “Mir je naša nacija”, ali i da bi funkciju predsjednika parlamenta preuzeo neko iz Fronta. Važno je da je većina od nas iz većine nezadovoljna dosadašnjim postupcima Vlade i njenim rezultatima. Većina je rekla da se bira nova Vlada – rekao je Mandić nakon sastanka parlamentarne većine.

Mandić je dodao da su predložili i konkretno ime.

“Mi smatramo da bi premijer trebalo da bude Miodrag lekić, kao neko ko dobro poznaje politiku”, kazao je on.

Kazao je da će tema sljedećeg razgovora biti rekonstrukcija Vlade, što je dio većine predlagao i danas. On je rekao da ta ideja za njih nije prihvatljiva, ali i da će pažljivo saslušati argumentaciju.

Rekao je da će možda doći i do toga da će Krivokapić povući neki potez bilo traženje nove većine ili podnošenje ostavke, nakon što vidi da nema podršku.

– Imponuje da smo svi iskazali želju da ova većina nastavi da zajednički radi – rekao je Mandić.

Upitan o predlogu za premijera i predsjednika Skupštine, Mandić kaže da su željeli da pokažu širinu, iako im po D'ontovoj formuli pripada i jedna i druga funkcija.

– Računali smo da nakon prvog predloga napravimo iskorak i pokažemo da nama fotelje nisu primarno pitanje i pokažemo da najvažnija funkcija može da pripadne i onima koji su osvojili manje glasova od naše koalicije – rekao je Mandić.

foto Antena M

Joković vjeruje u dogovor

Predsjednik Socijalističke narodne partije, Vladimir Joković kazao je nakon sastanka predstavnika parlamentarne većine da su moguća dva rješenja za prevazilaženje parlamentarne krize.

– Na sastanku smo pokazali odgovornost i pokrenute su mnoge ideje za prevazilaženje krize. Postoje dvije ideje. Jedna je rekonstrukcija, a druga izbor nove vlade.

Dogovorili smo se da se sastanemo opet za nekoliko dana i da kad postignemo dogovor idemo ka rješavanju institucionalne krize. Vjerujem da će se ova kriza riješiti u krugu ove parlamentarne većine – rekao je Joković.

foto Pobjeda

Milačić: Nije bilo pomaka

Današnji sastanak predstavnika parlamentarne većine nije doveo do velikih pomaka, kazao je lider Prave Crne Gore, Marko Milačić novinarima u Skupštini.

– Nema dovoljno volje da se uđe u razgovor sa Vladom. Prava smatra da ovo nije trenutak za radikalne rezove i nove izbore. Ako smo nezadovoljni sa određenim segmentima rada Vlade, stav Prave je da unaprijedimo te segmente – rekao je on uz ocjenu da nijedan problem u Crnoj Gori danas nije personalne prirode.

– Ova parlamentarna većina ima dosta partija i nekoliko koalicija koje su različite, da sve zavisi od jednog poslanika i da imamo mnogo izazova koji su iznad bilo kog pojedinca – rekao je Milačić.

Kazao je da nije vrijeme za partijske interese i dnevnu politiku.

– Ovdje branimo nešto mnogo više od bilo koje političke partije. Govoriti o radikalnim promjenama sada je duboko pogubno. Ako treba ispraviti određene stvari onda ih treba ispravljati u dijalogu. Građani od nas očekuju da riješimo probleme, da se ne ponašamo kao djeca i da riješimo izazove – dodao je Milačić.

foto Pobjeda

U Skupštini Crne Gore danas je održan drugi sastanak predstavnika parlamentarne većine, a tema je kako da se prevaziđe trenutna politička kriza. Sastanak je trajao više od tri sata.

Sastanku su prisustvovali lideri Demokratskog fronta Nebojša Medojević, Milan Knežević, Andrija Mandić, predsjednik SNP-a Vladimir Joković, Goran Danilović (UCG), Miloš Konatar (URA), Boris Bogdanović(DCG), Miodrag Lekić(Demos), Maksim Vučinić(Radnička partija), Marko Milačić(Prava Crna Gora) i Srđan Pavićević (Civis).

Na prošlom sastanku konstatovano je da je trenutno stanje neodrživo i da se mora naći zajedničko rješenje. Na prošlom sastanku koji je održan 24. juna lideri Demokratskog fronta poručili su da je njihov zahtjev nova Vlada bez aktuelnog premijera Zdravka Krivokapića, a zalažu se i da u njoj budu zastupljeni predstavnici partija većine.

foto rtcg.me

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
cedo
06.07.2021-21:01 21:01

MILACICU ZDUSNO PODRZAVAS KRIVOG NE ZNAM STO TE JE TOLIKO ZADUZIO

Nikola
07.07.2021-08:24 08:24

Kakve su to nesrecne stranke u kojima su ova tri balvana ka perjanice. Ete kakvi su kad nemaju bar jednog pametnog da predloze za predsjednika Vlade. Vo je za ovu trojicu gospodin!

džudović
07.07.2021-14:08 14:08

Zašto ovi četnički lideri predlažu Lekića? Čovjek je malo radno sposoban. Misle li da će odobravati njihove avetluke ili dijeli sa njima vrijednosti “srpskog sveta”?