Ponedjeljak, 6 Maja, 2024
Rubrika:

U susret velikom građanskom protestu priprema se Savez za Crnu Goru

Kako su naveli iz PKS-a, građani okupljeni u patriotskim grupama i nevladinim organizacijama, aktivni su učesnici i inicijatori protestnih dešavanja koji su obilježili proteklu godinu i žele da se njihov glas čuje i vrednuje

Sinoć je u Podgorici održan pripremni sastanak predstavnika Patriotsko komitskog saveza (PKS) CG, crnogorskih patriotskih grupa i pojedinaca, na kojem je razmatrana ideja o osnivanju saveza „Za Crnu Goru“, koji bi okupio patriotske i građanske snage koje se zalažu za sekularnu, slobodnu i građansku državu.

Kako su naveli iz PKS-a, građani okupljeni u patriotskim grupama i nevladinim organizacijama, aktivni su učesnici i inicijatori protestnih dešavanja koji su obilježili proteklu godinu i žele da se njihov glas čuje i vrednuje.

“Urušavanje svih odrednica crnogorske samobitnosti i crnogorskog identiteta, težak socijalni status većine građana, neadekvatna zdravstvena zaštita od razarajućih efekata pandemije koronavirusom, nedjeljno poskupljenje cijena svih životnih namirnica, samo su neke od posljedica rada tzv.apostolske Vlade, koja je, uz sve ovo, u potpunosti zaustavila put države ka članstvu u Evropskoj uniji, đe Crna Gora pripada i mora da bude”, naveli su iz PKS-a.

Kako je saopšteno, sagovornici su ocijenili da se, u ovom teškom trenutku države, moraju zaboraviti svaki pojedinačni ili partijski interesi i da građanska i patriotska Crna Gora mora biti svima najvažnija.

“U tom smislu, odlučeno je da se naredne nedjelje upriliči susret ostalih patriotskih grupa, NVO i pojedinaca, na kojem bi se dogovorio minimum principa i zajedničkih prioriteta u radu”, dodaje se u saopštenju.

Takođe je pokazana nepodijeljena odlučnost da se, zbog katastrofalnih rezultata rada ove Vlade, koja, opterećena partijskim svađama u vlastitom političkom bloku, nije u stanju da izvede ni jednu reformu sistema, na građanskom protestu koji je u pripremi, zatraži raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora, da se ispostavi rok i da se ne odstupa „ni za jotu“ od opravdanog i neophodnog izlaska zemlje iz duboke političke krize, koji je jedino moguć upravo novim izborima, đe bi okončali eksperimentisanje u upravljanju državom ali i eksperimentisanje životima svih građana Crne Gore.

“Budući Savez bi, nakon konstituisanja, zatražio saradnju od suverenističkih partija i dijaspore, jer bez saradnje svih onih koji čine crnogorski blok, izgubićemo bitku za modernu, građansku i evropsku državu. Samo zajedno i složno ćemo zatvoriti za vazda vrata za retrogradnu, klerikalnu i nazadnu vladavinu i indoktrinaciju građana, posebno mladih, koja stoji kao alternativa crnogorskom građanskom i nacionalnom dogovoru”, zaključili su iz PKS-a.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Lada
30.10.2021-15:49 15:49

Odlična vijest ! Da je vječna !