Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

U Frankfurtu održan jesenji susret članstva udruženja MonteHess

U Frankfurtu je održano tradicionalno jesenje druženje crnogorsko-njemackog udruzenja Montenegro-Hessen e.V, saopšteno je iz ‪eMDe Alijansa Zajednica CG u Njemačkoj‬.

Domaćin druženja je bila predsjednica Nena Kesselman Evans, koja je pozdravila goste riječima Milivoja Đurišića-

“ Otac mi je govorio

ucio me od malena

da se uvijek čuvat’ mora

i voljeti svoja zemlja”

te prepustila riječ sekretaru udruženja Nenadu Popoviću koji je takođe pozdravio prisutne, osvrnuo se na društveno-političku situaciju u Crnoj Gori, naglasio da se moramo svi ujediniti i pomoći rješavanju situacije u državi, onoliko koliko smo u mogućnosti, te naveo neke od ključnih problema kojima se mora dati prioritet.

Foto: ‪eMDe Alijansa Zajednica CG u Njemačkoj
Foto: ‪eMDe Alijansa Zajednica CG u Njemačkoj

Druženju je prisustvovala i predsjednica krovne organizacije eMDe Alijanse-Zajednice crnogorskih udruženja u SR Njemačkoj, Emira M. Ličina sa predstavnicima udruženja MonteKöln iz Kelna. Iz Frankfurta prijatelji udruženja, kako naši tako i njemački državljani, koji već dugi niz godina prate i podržavaju rad ove organizacije.

“U zvaničnom dijelu druženja razgovaralo se o situaciji u državi, razmjenjena su mišljenja o teškoj situaciji u našoj zemlji i mogućim aktivnostima udruženja ovdje u Njemackoj, tako i o aktivnostima usmjerenim prema domovini, te na temu najavljenog popisa stanovništva, oni se priključuju misljenju svih iskrenih suverenističkih partija u CG: DPS, SDP, LP, SD i nove Crnogorske Evropske Partije, kao i nacionalnih partija Bosnjaka, Hrvata i Albanaca da se popis bojkotuje, jer je u režiji izdajničke Vlade sve spremno za prevaru stoljeća poput onog sa potpisivanjem tzv Temeljnog ugovora sa SPC”, navodi se u saopštenju.

Nakon razgovora na pomenute tema i pozdravnih riječi uslijedilo je druženje članova, prijatelja i saradnika MonteHess udruženja.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Simon
20.11.2023-11:30 11:30

Kako ce da bojkotuju popis kad zive u Njemacku? Vratite se u Petnjicu pa bojkotujte odavde.

Chaco
20.11.2023-15:19 15:19

Palačinka,nije tamo ?

Ha ha !!!!!