Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

TVRDOKORNI ČETNIK PREDSJEDNIK OPŠTINE NIKŠIĆ! Poraz antifašizma i vaskrsenje ravnogorske ideologije

Nikšić je ovim potezom izgubio građanski karakter i pao u ruke ravnogoskih ideologa velikosrpstva i vjerskih ekstremista

Funkcioner Demokratskog fronta Marko Kovačević izabran je na današnjoj sjednici SO Nikšić za predsjednika Opštine, čime je potvrđeno pisanje portala Aktuelno koji je ovakav razvoj događaja najavio još prije 20 dana.

Za izbor Kovačevića 22 odbornika glasala su za, dok je protiv bilo 12. Uzdržanih nije bilo.

“Moj veliki sunarodnik i jedan od najboljih naših političara Svetozar Miletić, boreći se za prava naših naroda u austrougarskohj monarhiji, neprestano je ponavljao- Ja sam Srbin, ali i građanin. Što je značilo da sva prava koja pripadaju svim građanima, pripadaju i njemu i njegovim sunarodnicima”, rekao je nakon izbora Kovačević, dodajući da neće stvarati autsajdere.

”Neću te iznevjeriti đenerale”

Današnja sjednica SO ostaće upisana crnim slovima u istoriju ne samo lokalne, već i državne politike jer je prvi put u istoriji za gradonačelnika drugog po veličini grada u Crnoj Gori izabran ekstremni zagovornik zločinačke četničke ideologije.  Ovo je bez dileme šamar antifašizmu Crne Gore i ideološko ruganje legendarnom narodnom heroju Ljubu Čupiću koji je bio politički komesar čete Narodnooslobodilačkog pokreta u Nikšiću.

Kovačević, koji je u Nikšiću poznat pod nadimkom ”Šubara”, je tvrdokorni pristalica ravnogorskog pokreta i politički pulen četničkog vojvode, lidera NOVE i jednog od lidera DF-a Andrije Mandića. Takođe važi za osobu čija se vjerska ubjeđenja graniče sa fanatizmom i zilotizmom.

Nikšić je ovim potezom izgubio građanski karakter i pao u ruke ravnogorskih ideologa velikosrpstva i vjerskih ekstremista.

Da li će umjesto Ljuba Čupića postaviti spomenik Draži Mihailoviću?

Na sjednici koja je održana u petak, za predsjednika Skupštine opštine Nikšić izabran je Nemanja Vuković sa liste “Mir je naša nacija – Ne damo Nikšić”, za koga su glasala 22 odbornika od 41 koliko ih je u lokalnom parlamentu.

Podsjetimo, portal Aktuelno prije 20 dana najavio je ovakav razvoj događaja. Kako smo tada pisali, dogovoreno je da Demokrate podrže funkcionera DF-a Marka Šubaru Kovačevića koji bi postao prvi četnik predsjednik opštine Nikšić u istoriji. Za uzvrat bi Demokrate, osim predsjednika Skupštine opštine, dobile više funkcija “po dubini” u cilju smirivanja nosioca liste te stranke na nedavnim lokalnim izborima Moma Koprivice.

Iako je portal Aktuelno još prije 20 dana objavio informaciju koja se ispostavila kao apsolutno tačna, patološki lažovi iz Demokrata proglasili su je za ”lažnu vijest”, o čemu ćemo naknadno pisati.

Podsjetimo, na lokalnim izborima u Nikšiću koalicija predvođena DPS-om osvojila je 18 mandata. Koalicija Za budućnost Nikšića, na čelu sa Demokratskim frontom osvojila je 11 mandata a koalicija Mir je naša nacija Demokrata Alekse Bečića i pokreta Ne damo Nikšić, bliskog premijeru Zdravku Krivokapiću, 10 mandata.

Građanski pokret URA Dritana Abazovića osvojio je jedan mandat koliko i Narodni pokret biznismena Miodraga Davidovića, dok je Socijaldemokratska partija ostala ispod cenzusa.

U.P.A.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

6 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Neko tamo
10.05.2021-12:01 12:01

Nije mi jasno kako su oni manekeni lažovi demokrate toliko ojacale

Neko tamo
10.05.2021-12:02 12:02

Govori ovome koliko je ta klošarska partija ura koju kontrolise misko kesedzija i zeljko govedo sebe ponizila kad podrzavaju cetnike front a Daka Davidovic veliki srbin i vjernik spc nije

Neko tamo
10.05.2021-12:04 12:04

Crni dan i veliki samar za Drzavu kad jedan grad sa osmjehom velikog narodnog heroja ljuba cupica dodju fastistoidi četnici

4 C
10.05.2021-13:55 13:55

Prvi posao u životu – poslanik, a drugi – predsednik opštine.
I neka mu je sa srećom i da mu čestitam i 9. Maj, dan antifašizma i dan Evrope koje dotični sigurno slavi i vrijedonosno prihvata u skladu sa ideološkim i partijskim načelima koje zastupa

pero
10.05.2021-21:51 21:51

Ulicari dosli na vlast, najveca sramota za drzavu i Nikisic.Elemntrtno nepismeni ,sa kupljenim diplomama,vode dryavu ovo je bolesni narod

Mihaela
11.05.2021-00:36 00:36

Bolesna država. Kako je NIkšić ovo dozvolio!?!?!?!?