Petak, 17 Maja, 2024
Rubrika:

TRULI KOMPROMIS U NIKŠIĆU Bećić će podržati četnika Kovačevića, a zauzvrat dobija više fotelja po dubini!?

Prema saznanjima portala Aktuelno, za sada je dogovor da Demokrate podrže funkcionera DF-a Marka Šubaru Kovačevića koji bi postao prvi četnik predsjednik opštine Nikšić u istoriji

Dogovor Demokratskog fronta, Demokrata i pokreta URA, nakon pisanja portala Aktuelno, o formiranju lokalne vlasti sada je izvjesniji.

Iako su najavljivali da će se lako dogovoriti oko vlasti, to nije učinjeno ni nakon mjesec od održavanja izbora. Međutim, kako saznajemo, posljednjih dana došlo je do napretka u pregovorima između Demokratskog fronta, Demokrata, a najvjerovatnije će i URA biti dio vlasti iako im za većinu nije neophodan njihov jedan odbornik.

Prema saznanjima portala Aktuelno, za sada je dogovor da Demokrate podrže funkcionera DF-a Marka Šubaru Kovačevića koji bi postao prvi četnik predsjednik opštine Nikšić u istoriji. Podsjetimo, problem je bio što su  Demokrate malo zatezale izbor Kovačevića zbog njegovih ekstremnih četničkih i fundamentalističkih svetosavskih vjerskih stavova. Ipak, Front je ponudio Demokratama Alekse Bečića, da zauzvrat dobiju više funkcija “po dubini” u cilju smirivanja nosioca liste te stranke na nedavnim lokalnim izborima Moma Koprivice.

-Demokratama je taj predlog prihvatljiv i vrlo vjerovatno će takav dogovor biti postignut. Problem bi mogao da bude jedino ukoliko se neko ne predomisli u posljednji tren. Dio aranžmana biće i pokret URA – kaže izvor portala Aktuelno.

Ovakav dogovor, ipak, ima određene kritičare u dijelu DF i Demokrata, ali oni još toliko glasni.

Momo Koprivica će morati da pupušti, Šubara je ipak veći četnik

Navodno dio DF smatra da ne bi trebalo dozvoliti Demokrata da baš toliko uslovljavaju već da bi možda ih označiti kao glavne krivce za to što nije još formirana vlast. Takođe, protive se da funkcije dobijaju kadrovi koji su bliski partiji premijera Zdravka Krivokapića, a koja je učestvovala na izborima u koaliciji sa Demokratama.

Za Demokratski front ne dolazi u obzir da bilo ko osim Marka Kovačevića bude predsjednik opštine, pa po cijenu raspisivanja novih izbora.

Tvrd stav DF-a koji zastupa jedan od lidera Andrija Mandić dodatno je ojačan podrškom srpskog predsjednika Aleksandra Vučića koji je materijalno i logistički žestoko pomogao da koalicija Za budućnost Nikšića formira vlast u gradu pod Trebjesom. Demokratski front, takođe, ne želi da ponovi grešku nakon parlamentarnih izbora 30. avgusta prošle godine kada su Zdravka Krivokapića postavili za premijera i dali mu svu moć izvršne vlasti.

Kod Demokrata mala grupa ljudi i dalje smatra da Kovačević ne bi trebalo da bude predsjednik opštine Nikšić zbog svojih ekstremnih stavova. Kao problem se navodi i izjava lidera DF Andrije Mandića koji je nakon izbora u Nikšiću kazao da  je Kovačević “vrlo važna grana u srpskom stablu”.

-Nakon svega što se dešava sa ministrom pravde Vladimirom Leposavićem, dio Demokrata je oprezan oko imenovanja Kovačevića jer smatra da bi to moglo opoziciju DPS, ali i ostale građanske stranke da iskoriste kao konstantan napad na prilično krhku većinu u lokalnom parlamentu Nikšića – dodaje izvor portala Aktuelno.

Podsjetimo, na lokalnim izborima u Nikšiću koalicija predvođena DPS-om osvojila je 18 mandata. Koalicija Za budućnost Nikšića, na čelu sa Demokratskim frontom osvojila je 11 mandata a koalicija Mir je naša nacija Demokrata Alekse Bečića i pokreta Ne damo Nikšić, bliskog premijeru Zdravku Krivokapiću, 10 mandata.

Nikšićki lokalni parlament ima 41 odbornika, što znači da je za formiranje vlasti potreban 21 mandat. Građanski pokret URA Dritana Abazovića osvojio je jedan mandat koliko i Narodni pokret biznismena Miodraga Davidovića, dok je Socijaldemokratska partija ostala ispod cenzusa.

D.G.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

13 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Djomaa
19.04.2021-07:23 07:23

Uživajte Nikšićani.Tražili ste i gledajte. Eee.

Miralem
19.04.2021-08:23 08:23

Izmedju OVA DVA CETNIKA nema razlike Niksic su dobili uz pomoc prevare upisa vise biraca ovaj bez subare ima kapu Generala i voli celo da vodi subara je dobijo celo i sad dogovor ucjena sve se radi oko cela kakvi su neda nam ih bog ni u snu Grad se je podijeli na Srbe i Crnogorcr!

Harmonija
19.04.2021-09:46 09:46

Nikako da prihvate činjenicu da je narod u Nikšiću rekao da ne žele DPS!

Seljovic
19.04.2021-09:59 09:59

Ljepse je bilo sa proslim. Niksic je cvetao

Rovca sa katunima bez struje!
19.04.2021-10:41 10:41

Niksić je dobijo ime po našem pretku Nikši koji je bijo srpskoga roda!

Nikola
19.04.2021-12:44 12:44

Dje si CUCKOLD. Sto utece, ni pet minuta nijesi gledao kako kastigulje vriste i vrte guzicama :)))))) E VIVA CUCKOLD!!!

Ismet
19.04.2021-10:59 10:59

Tako i treba, Srbi pravi na vlasti. Bilo koji od njih dvojice samo neka nema siptara i ustasa . U ove ustase ubrajam milogorce. Ovi ostali su svi Srbi i to treba da bude svima jednom jasno. Pa nisu se nacije stvarale od vremena bravara Broza vec su postojale vjekovima prije no sto je taj spijun dosao.

Kosovo
19.04.2021-17:30 17:30
Reply to  Ismet

ISMET LAZNI Karadzic-CETNIK nemas ti kud sa nama da se mijesas u tvoj portal ulazi spijune !

Kemo
20.04.2021-03:24 03:24
Reply to  Ismet

Neka toga IZMETe IZMETe

Sara
19.04.2021-12:49 12:49

Godinama pisem..da Dps ukine ovu antidrzavnu organizaciju..a to su mogli..odmah posle puca ..2016.godine..nista se nije desilo..
Prosla vlada je kriva..sto se sad ovaj antidrzavni akt desio u CG..sad samo gledaju..ne vidim gotovo nijednog..poneki se javi..a Djukanovic se izvinjava..Vucicu..da nista nije ruzno rekao njegovom narodu..

Narode..mi trebamo..za spas drzave CG..organizovati..radikalnu crnogorsku partiju..inace cemo biti robovi u svojoj rodjenoj drzavi!

Republika
19.04.2021-17:37 17:37

Ismete , malo obrazovanja nije na odmet .Nacija je tvorevina 19 vijeka.Nusic B., Pupin,Sterija Popovic, Apis,Tasko Nacic, Filo Filota Pasic N.itd su Cincari , Vucic takodje po Atanasiju Jefticu. I Isidora Sekulic.Princip je Srbin po sopstvenoj volji kao i Hrvat Andric , Dugacak je spisak.Ismete mozda si ti zaista Bosnjak.Lijepo bi ti stajao na ponos

Lea
19.04.2021-19:23 19:23

Naravno da svi pravoslavci u Crnoj Gori nijesu Srbi. A ako vam je lakše da Crnogorce zovete nekim drugim imenima, vaš problem. Ali tu smo. Postojali, postojimo i postojaćemo. Mi znamo i ko smo i što smo. Nemamo problem s identitetom. Nijesmo isti narod, ne dijelimo iste vrijednosti. Srećom.

Darko
20.04.2021-07:58 07:58

Hahahaha pocrkacete izmisljena nacijo!Marko samo napred!