Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Tilije: Crna Gora u predvodničkoj poziciji u odnosu na druge zemlje Zapadnog Balkana

Mandić je izrazio uvjerenje da će Skupština i Vlada Crne Gore napraviti najbitniji iskorak na putu evropskih integracija

Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić sastao se u Briselu, tokom svoje zvanične posjete Evropskom parlamentu sa Nj. E. Elijan Tilije, predsjednicom Predstavničkog doma Kraljevine Belgije.

Predsjednik Mandić je predsjednici Tilije, prije svega, poželio uspješno predsjedavanje Belgije Savjetom Evropske unije, ističući važnost podrške Belgije kada je u pitanju proces pristupanja Crne Gore EU.

Mandić je izrazio uvjerenje da će Skupština i Vlada Crne Gore napraviti najbitniji iskorak na putu evropskih integracija. Istakao je da je Skupština uspjela da riješi veliki i dugogodišnji problem vezano za izbor VDT, Sudskog savjeta i izbora sudije Ustavnog suda i na taj način dala moćan alat u ruke Vlade Crne Gore koja vodi proces pristupanja naše zemlje
EU.

Predsjednik Mandić je dodao da će Skupština nastaviti da rješava i druge probleme posebno kada je u pitanju njena nadzorna i kontrolna uloga, te da smatra da je formula za uspjeh na evropskom putu kvalitetna saradnja između Vlade i Parlamenta i postizanje jedinstva u samom parlamentu. Izrazio je spremnost da širokim dijalogom unutar Skupštine Crne Gore otvori put Vladi kada su u pitanju ispunjavanja privremenih mjerila.

Predsjednica Predstavničkog doma Kraljevine Belgije Elijan Tilije istakla je da je saradnja naša dva parlamenta odlična i na najvišem nivou.

Tilije je pružila snažnu podršku evropskoj budućnosti Crne Gore iznoseći stav da je „Crna Gora u predvodničkoj poziciji u odnosu na druge zemlje Zapadnog Balkana“.

Predsjednica Tilije izrazila je zadovoljstvo nastavkom aspiracije Crne Gore prema EU, posebno kada su u pitanju dostignuća Skupštine Crne Gore i uputila ohrabrujuće poruke u pravcu ključnih reformi, sa akcentom na vladavinu prava.

Na samom kraju, predsjednik Mandić pozvao je predsjednicu Tilije u zvaničnu posjetu Crnoj Gori.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Krsto
13.02.2024-04:13 04:13

Mandicu to sto si ti prvi a Pahomije i ostali popovi iz SPC iza tebe nikako ne znaci da si predvodnik…