Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Šušić napustio Pravu Crnu Goru

Šušić je kazao da je začajan broj odluka nove Vlade neprihvatljiv kako onima koji su ih izabrali, tako i sa stanovišta elementarnih principa

Zbog različitog pristupa novoj političkoj realnosti Crne Gore, te nemogućnosti da u postojećim razlikama, koje postaju suštinske i opredjeljujuće, nađemo dovoljan zajednički sadržalac za dalje političko djelovanje, odlučio sam da istupim iz političke partije Prava Crna Gora, saopštio je danas advokat Mitar Šušić.

Kako je istakao, nakon prošlogodišnjih političkih promjena, za koje i dalje vjeruje da mogu predstavljati početak jedne nove Crne Gore, pristup Prave Crne Gore bio je konstruktivan i principijelan.

“Međutim, nakon formiranja Vlade Crne Gore, koja je ubrzo pokazala nedoslednost izbornim principima koalicije Za budućnost Crne Gore, nastavljajući politiku prethodne vlasti u gotovo svim poljima svojih aktivnosti, smatrao sam da je dužnost Prave Crne Gore, da, uz sav pragmatizam koji je neophodan u politici, bude dobronamjeran, korektivni činilac u vlasti”, naveo je Šušić.

Kazao je da je začajan broj odluka nove Vlade neprihvatljiv kako onima koji su ih izabrali, tako i sa stanovišta elementarnih principa.

“Neprihvatljivo je da se bez odluka Skupštine ulazi u opasne međunarodne finansijske aranžmane, koji generišu porobljeno društvo. Neprihvatljivo je da u Crnoj Gori i dalje 10.000 ljudi ispunjava uslove, a nema državljanstvo ove zemlje. Neprihvatljivo je da se jedan ministar, ma koliko egzotičnih jezika govorio, promoviše kao nadinstiticionalna ličnost, koja odlučuje i o pravosuđu, i o vjerskim pravima, i o finansijama, i o avio-prevozu, i o socijalnom staranju, i – prema poslednjoj odluci – o kompletnoj privredi”, dodao je Šušić.

Prema njegovim riječima, posebno je neprihvatljiv odnos nove Vlade prema Srbiji, njenim institucijama i regionalnim inicijativama koje za sve narode u Crnoj Gori predstavljaju istorijsku težnju, a istovremeno i izvanrednu razvojnu šansu.

“Zbog svega navedenog, ne mogu da budem dio partije koja sve navedene aktivnosti nekritički podržava. Lično ću nastaviti da budem od pomoći svakom sa kim dijelim sistem vrijednosti, a Pravoj Crnoj Gori želim uspjeh u daljem radu”, poručio je Šušić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Šušić napustio Pravu Crnu Goru – CG Vijesti
06.08.2021-14:16 14:16

[…] Aktuelno […]

Zlikovci
09.09.2021-10:25 10:25

Evo sad trazi prlazak iz DRAZINE vojske u DJurisicevu od istog brasna dvije pite razlika pite je u okretanju kotura desni i lijevi!