Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Suhih: Predložiću održavanje konstitutivne sjednice Skupštine Glavnog grada za 11. ili 12. april

''Nosioci lista prihvatili da dođu na sastanak''

Uputio sam juče poziv nosiocima lista kako bi se danas na sastanku dogovorili kad da bude konstitutivna sjednica Gradskog parlamenta, ja sam planirao da predložim prvi dan nakon katoličkog uskrsa 11. ili 12. april za održavanje sjednice, zavisno od dogovora sa nosiocima lista, najavio je sadašnji predsjednik SO Đorđe Suhih gostujući u u emisiji “Lice Podgorice” na Gradskoj RTV.

”Sam konačni rezultat Izborne komisije smo dobili u utorka 28. marta, od tada počinje da teče taj rok. Nijesmo htjeli odmah jer je pozornost javnosti bila usmjerena na predsjedničke izbore. Ja ću danas ili sjutra u zavisnosti od dogovora uputiti saziv odbornicima za održavanje konstitutivne sjednice Skupštine Glavnog grada Podgorica”, ističe Suhih.

On kaže da to sjednicom predsjedava najstariji odbornik.

”Pošto je bilo poteškoća jer najstariji odbornik nije prisustvovao nekim sjednicama pa smo morali čak i odlagati. Mi smo u pravilniku unijeli izmjenu u smislu najstariji prisutni odbornik. On će potvrditi mandati svim odbornicima i predložiti glasanje za izbor novog predsjednika Skuštine ako postoji predlog koji završava tu konstitutivnu i najavljuje sljedeću “, kaže Suhih.

Kako kaže, imaju 60 odbornika u novom sazivu.

”Vjerovatno da je tako, pominje se da je Jelena Borovinić Bojović novi kandidat za predsjednicu lokalnog parlamenta. U roku od mjesec dana kad se potvrdi saziv. Kad se izabere predsjednik Parlamenta Glavnog grada smatra se da je potvrđen saziv i zavšena konstitutivna sjednica. Od toga dana teče rok od 30 dana da se izabere gradonačelnik, u protivnom bi postojala mogućnost da se ponovo moraju raspisati izbori “, objašnjava Suhih.

Nema, kako kaže, informacije ko će biti predložen za novog gradonačelnika Podgorice.

”Imam informaciju da će Evropa sad predložiti gradonačelnika. Ja sam lično zadovoljan komunikacijom sa odbornicima, prihvatili su nosioci lista da dođu na sastanak “, kaže Suhih.

Trudili su se, kaže da podignu nivo demokratije i da svako iznese svoje mišljenje u prethpdnom mandatu.

”Uspjeli smo da rad parlamenta učinimo javnim. Veoma sam zadovoljan radom izvršne vlasti. Grad se znatno uljepšao, velike zelene površine obrađene i uvećane. Imamo osmišljeno je ozelevanjavanje, imamo više sportskih terena za djecu. Osmišljeno je dosta biznis zona, ne zavisi sve od nas nego i od državne politike i stabilnosti “, kaže Suhih.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve