Srijeda, 1 Maja, 2024
Rubrika:

Strujić-Harbić: Većina ne smije da otima stečena politička prava manjinskih partija

''Većina ne smije da po svojoj mjeri otima stečena politička prava manjinskih partija da sami određuju svoje predstavnike na visokim funkcijama''

Povodom izmjena Poslovnika Skupštine Crne Gore na mreži X se oglasila i poslanica Bošnjačke stranke Kenana Strujić-Harbić.

“Većina ne smije da po svojoj mjeri otima stečena politička prava manjinskih partija da sami određuju svoje predstavnike na visokim funkcijama!”, navela je ona.

Podsjetimo, prethodno se oglasio Amer Smailović, šef kluba poslanika Bošnjačke stranke, koji je poručio da parlamentarna većina želi u potpunosti obesmisliti izbor potpredsjednika iz reda poslanika manjinskih partija i umjesto da se ostavi manjinskim partijama da se dogovore oko kandidata, kako je trenutnim poslovničkim rješenjem predviđeno, ovim izmjenama se želi birati isključivo potpredsjednik koji je po mjeri vladajuće većine.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Posmatrač
11.04.2024-15:54 15:54

Kad pričamo o pravima manjebrojnih naroda, trebalo bi da izabrani predstavnici tih naroda nose i neku odgovornost sa foteljom na kojoj udobno sjede, možda predugo za moj ukus…. Zar ne bi Kenana Strujić Harbić inače predsjednica OO BS u Pljevljima trebala da svojum sunarodnicima objasni gdje je kancelarija BS u Pjevljima. Koliko se plaća mjesečna zakupnina kancelarije u kući njenog bliskog rođaka? Zbog čega na kancelariji nikada nije istaknuta zastava Države CG a ni zastava BS? Da li je neisticanje zastava njen lični stav ili stav partije ili možda zabrana njenog rođaka, zakupodavca? Potrebno je svima nama, zainteresovanim da kaže… Pročitaj više »