Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Stijović: Poslanici nesposobni da usvoje budžet

Svaki dan slušam probleme poljoprivredika, non-stop radimo i tražimo rješenja, i do sad smo uspjeli da ih nađemo - rekao je Stijović uz ocjenu da se problemi nagomilavaju jer poslanici nisu sposobni da usvoje budžet

Vlada će pomoći proizvođačima mlijeka u Crnoj Gori, saopštio je ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Aleksandar Stijović i dodao da će se naći rješenje za njihov problem i da neće dozvoliti da iko od njih propadne.

– Dok sam tu, nećemo dozvoliti da iko propadne. Dok god budemo mogli da se borimo, borićemo se. A da li me ometate time što ne usvajate budžet, to se vi zapitajte – rekao je Stijović, odgovarajući na pitanje poslanika Socijaldemokratske partije (SDP), Raška Konjevića.

Stijović je kazao da je Skupština nadležna za usvajanje budžeta i da Vlada nema ništa s tim.

– Mjesecima govorim da su problemi u poljoprivredi najveći i da im treba hitna reakcija. Obišao sam 60-70 odsto opština. Svaki dan slušam probleme poljoprivredika, non-stop radimo i tražimo rješenja, i do sad smo uspjeli da ih nađemo – rekao je Stijović uz ocjenu da se problemi nagomilavaju jer “poslanici nisu sposobni da usvoje budžet”.

On je dodao da nije od onih ljudi koji se razumiju u svašta, a u suštini u ništa.

– Ja se razumijem tačno u konkretne stvari. To mi je posao i zato sam ovdje – poručio je Stijović.

On je saopštio da je ovogodišnji agrobudžet nominalno manji, ali da je suštinski veći, jer su njime predviđena veća davanja za poljoprivrednike, a isključena neposredna i davanja za nevladine organizacije ili službena putovanja.

– Proizvođači mlijeka su ugroženi u ekonomskom smislu, ne u smislu održivosti fonda. Stočna hrana se ne proizvodi u Crnoj Gori, a njena cijena je porasla. Mi nemamo mehanizam da nabavimo robu koja bi mogla da stoji, jer je to tako ostavila prethodna vlada – saopštio je Stijović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve