Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

Stanić: Zbog poskupljenja goriva, potrebna hitna reakcija Skupštine

,,Spriječiti da naša zemlja dođe u opasnu energetsku i socijalnu krizu''

Poslije najnovijeg poskupljenja cijena goriva, jasno je da je potrebna hitna reakcije Skupštine Crne Gore kako bi se spriječilo da naša zemlja dođe u opasnu energetsku i socijalnu krizu, saopštio je Mirko Stanić, šef Medijskog tima i član Predsjedništva SDP.

“Cijena goriva raste četvrti put zaredom i već danas su povećane za 10% u odnosu na početak godine. Toliki enormni rast se osjeća u svim segmentima, pa su tako poskupjeli brojni proizvodi i usluge.

Sigurni smo da će ratna kriza u Ukrajini uticati na dalje povećanje cijene goriva i ukoliko se hitno ne reaguje i u Skupštini ne usvoji predlog zakona SDP o smanjenu akciza, čeka nas veoma težak i neizvjestan period”, navodi Stanić.

Rješenje za ovaj ogromni problem je, kako kaže, u prihvatanju predloga SDP da se usvoji Zakon o akcizama kojim bi akcize na gorivo bile smanjene 15 odsto, čime bi, uz smanjenje iznosa PDV-a bila smanjena i konačna cijena.

“Time bi građani i crnogorska privreda napokon plaćali iznose kao i u drugim zemljama regiona, od kojih su neke poput Hrvatske ili Srbije ograničile iznose cijene goriva, gdje se rast na berzi anulira iznosom PDV-a.

Stoga očekujemo hitnu reakciju države kako bi se spriječile teže posljedice po ekonomiju i standard građana”, zaključuje Stanić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Neko tamo
28.02.2022-17:34 17:34

A kako kad imaš pijanog idiota za premijera
Njegova vlada je kriva za ovo Crkva srbije upravlja pijandurovom vladom

B.Zekovic
28.02.2022-18:20 18:20

Ajde Stanicu , prestan vise da glumatas politicara od formata. Strahinja ti je lijepo reka nema vise Skupstine dok sve ne bude po njegovom, tj. Vojvode od Kolenice, tj. Pipuna Malog, tj Meceta. I sto SDP stvara privid ka da nesto stalno radi za dobro gradjana? A gradjanima sve vise gori pod nogama u svakom pogledu. Mirko, reci ni kako ces zaustavit Strahinju. Dali to mozes? Eksepert Dekan Blazic je reka da je duboko razocaran i ka pravnikk i ka gradjanin sto je Strahinja ukinuo ustav i drzavu. A sto ti i Rasko i Draginja velite na to? Ne zelite… Pročitaj više »