Srijeda, 8 Maja, 2024
Rubrika:

Štajnmajer Đukanoviću: Njemačka će, kao prijatelj i partner, i ubuduće biti uz Crnu Goru

Za nastavak angažovanog i ciljanog reformskog kursa na putu ka Evropskoj uniji želim Vama i Vašoj zemlji i dalje puno energije i uspjeha, poručio je Štajnmajer

Predsjednik Savezne Republike Njemačke Frank Valter Štajnmajer uputio je čestitku predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću, građankama i građanima Crne Gore povodom 13. jula – Dana državnosti Crne Gore.

“I dalje nas zaokuplja pandemija Covid-19, ali zajedničkim naporima smo uspjeli da znatno napredujemo u suzbijanju pandemije. Dobro je što je epidemiološka situacija u međuvremenu i u Crnoj Gori osjetno popustila, a drago mi je da je tome doprinijela i misija njemačkog Instituta Robert Koch iz proljeća 2021. godine. Nadam se da će taj razvoj situacije imati pozitivne efekte za turističku sezonu u Vašoj zemlji i da će Crna Gora moći da uskoro opet pozdravi brojne goste iz cijelog svijeta, uključujući i one iz Njemačke”, naveo je predsjednik Njemačke.

Poželio je puno energije i uspjeha u nastavku reformskog kursa na putu ka Evropskoj uniji.

“Za nastavak angažovanog i ciljanog reformskog kursa na putu ka Evropskoj uniji želim Vama i Vašoj zemlji i dalje puno energije i uspjeha. Oblasti vladavina prava, suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala kao i sloboda medija imaju ključni značaj, a odlučujući elementi pri tome su društveni dijalog i konstruktivna saradnja institucija. Budite uvjereni da će Njemačka, kao prijatelj i partner, i ubuduće biti uz Crnu Goru, pružajući joj podršku u njenom reformskom kursu”, zaključio je Štajnmajer.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Štajnmajer Đukanoviću: Njemačka će, kao prijatelj i partner, i ubuduće biti uz Crnu Goru – CG Vijesti
14.07.2021-18:57 18:57

[…] Aktuelno […]