Srijeda, 1 Maja, 2024
Rubrika:

Štajnmajer Đukanoviću: Budite sigurni da će Njemačka snažno podržati Crnu Goru na putu ka EU

Predsjednik Njemačke uputio predsjedniku Crne Gore čestitku povodom 13. jula

Predsjednik Savezne Republike Njemačke Frank-Valter Štajnmajer uputio je predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću čestitku povodom 13. jula – Dana državnosti Crne Gore, te mu poručio da će Njemačka snažno podržati Crnu Goru na putu ka Evropskoj uniji.

”Srdačno Vam čestitam u svoje ime i u ime svojih zemljaka povodom Dana državnosti Crne Gore – dana kada je Crna Gora prvi put u svojoj istoriji bila priznata kao nezavisna država 13. jula 1878. godine.

Crnu Goru i Njemačku povezuje blisko partnerstvo, kako bilateralno, tako i kao saveznici u NATO savezu, kao partneri u međunarodnim organizacijama i u okviru Berlinskog procesa koji se vodi u cilju intenziviranja regionalne saradnje zemalja Zapadnog Balkana.

Sada je ključno da se unaprijedi integracija Crne Gore u Evropsku uniju. Pregovori o pristupanju Vaše zemlje Evropskoj uniji su već prilično odmakli. Tim važnije je sada da se započeti proces sprovođenja reformi bez odlaganja, predanim, ciljanim radom vodi kraju.

Budite sigurni da će Njemačka Crnu Goru na njenom putu u Evropsku uniju i ubuduće snažno podržati”, naveo je on u čestitki.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve