Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Šta Medojević smatra da je potrebno riješiti u Herceg Novom

Za razvoj Herceg Novog važno je, kaže, riješiti komfor prevoza do Aerodroma Tivat.

Predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević ukazao je na ključne predloge u vezi razvoja i gradnje u Herceg Novom a u kontekstu izbora.

Za razvoj Herceg Novog važno je, kaže, riješiti komfor prevoza do Aerodroma Tivat.

“U ovom trenutku prevoz od Aerodroma Tivat do Herceg Novog traje više od sat vremena plus eventualno čekanje na trajektu. Vrlo nekomforno. Vrijeme prevoza do Aerodroma Ćilipi (Dubrovnik) je oko 35 minuta plus vrijeme čekanja na granici ali prihvatljiv komfor autobusa ili automobila. Potrebno je uvesti direktnu vezu brzim električnim brodom od aerodroma Tivat do Herceg Novog. Vrijeme putovanja na liniji Aerodrom Tivat – Porto Novi – Herceg Novi je oko 35 minuta vrlo komfornim, modernim putničkim brodom. Red vožnje se može uskladiti sa redom letenja aviona. Putovanje krajnje atraktivno i u turističkom smislu. Mislim da ne bi značajnije uticalo na promet trajekta jer se tamo pješači inače prevoze besplatno a aerodromski minibusevi samo zauzimaju mjesto i plaćaju malo”, mišljenja je Medojević.

Kaže da je važan razvoj cjeligodišnjeg zdravstvenog turizma.

“Zahtijeva sopstveni koordinirani plan razvoja oslonjen na tradiciju i akumulirano iskustvo iz banje Igalo. U periodu posle pandemije, potreba za ovom vrstom medicinsko – turističke usluge će neminovno biti velika u čitavoj Evropi. Novi je izuzetno lociran. Cjeligodišnja sezona u Novom je ključno pitanje i za Aerodrom Tivat i za prinos na imovinu (restorane, taksi, apartmane, itd.) i za zaposlenost u Herceg Novom. Potrebno je urediti turističku ponudu u zimskom periodu. Dakle potreban je (vrlo) veliki akva park u prostoru sjeverozapadno od groblja Igalo koji bi bio snadbjeven grijanom morskom vodom. Imao bi i sadržaje koji su pokriveni i mogu se koristiti i zimi, a otvoreni dio sa grijanom morskom vodom može se koristiti i van ljetnje sezone. Isto tako potrebno je da Istitut Igalo i ostali hoteli imaju adekvatne sadržaje, bazene i drugo. Za ovu svrhu je potrebno bitno poboljšano snabdevanje energijom. I to iz obnovljivih izvora. Herceg Novi i njegovo zaleđe je bogom dano za solarne panele i proizvodnju zelene energije”, navodi Medojević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve