Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Spajić u SAD-u lobira za ostanak u ministarskoj fotelji?

Kod Milojka Spajića i proaktivnost, pa je odlučio da lično, bez ikakve pratnje otputuje u daleki Vašington?

Ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić odlazi u radnu posjetu Sjedinjenim Američkim Državama, ovog puta bez pratnje delegacije. Njegova posjeta trajaće od 18.01. do 23.01, a nakon toga dužan je da izvijesti Vladu o rezultatima koje je ovim odlaskom postigao.

Kako Antena M saznaje od izvora iz Ministarstva, Spajić bi tokom boravka u SAD trebalo da se sastane sa zamjenikom pomoćnika američkog državnog sekretara i specijalnim izaslanikom za region Gabrijelom Eskobarom. Navodno, Spajić će pokušati da od američkoga diplomate izdejstvuje podršku za ostanak na ministarskom mjestu.

Eskobar se ranije izjasnio da je formiranje manjinske vlade stvar isključivo crnogorskih lidera ali je naglasio da Demokratski front svakako nije odgovarajući partner. Eskobar, ipak, nije ni u jednom trenutku iskazao protivljenje promjeni Vlade, što je među aktuelnim ministrima, očigledno, izazvalo zabrinutost.

Kod Milojka Spajića i proaktivnost, pa je odlučio da lično, bez ikakve pratnje otputuje u daleki Vašington?!

Ako je, kako naši izvori tvrde, povod za Spajićevo putešestvije isključivo lični, makar bio skopčan sa nastavkom obavljanja javne funkcije, američki domaćini mogli bi mu zamjeriti što bez ustručavanja koristi novac iz državne kase da plati let i višednevni smještaj u Vašingtonu!?

No, prije svega zbog crnogorske javnosti valjalo bi da ministar Spajić otkloni brzo sve dileme povodom svog prekookeanskog putovanja.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve