Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

Spajić: Ima još vremena za formiranje vlade, nema pritisaka stranih ambasadora

Spajić saopštio da ima još vremena za formiranje vlade, te da rade na obezbjeđivanju većine

Dobili smo snažnu poruku optimizma da Crna Gora ima veliku šansu da postane sljedeća članica Evropske unije (EU) ukoliko formira vladu i institucije postavi na noge, saopštio je mandatar i predsjednik Pokreta “Evropa sad” Milojko Spajić nakon sastanka sa ambasadorima EU kojima je predstavio koncept buduće vlade.

Odgovarajući na pitanja novinara je poručio da nijesu pod pritiskom stranih ambasada za formiranje vlasti.

”Ne postoji nikakav pritisak. To su partnerske zemlje koje žele da pomognu Crnoj Gori. Jako su zainteresovani za nas jer Crna Gora može da bude predvodnik i primjer svima, ali mi se toliko neozbiljno ponašamo na političkoj sceni da su i oni zabrinuti šta će se desiti”,  istakao je Spajić.

Bez konkretnog odgovora na pitanja o Ćinćur i Pejović

Nije htio da komentariše pitanje da li su upitni glasovi Radnike Ćinćur i Jevrosime Pejović za podršku budućoj vladi. Na pitanje da li će ih isključiti iz partije ako ne podrže vladu Spajić je rekao da će vidjeti.

”Vidjećemo, Glavni odbor je bio izričit, ogromna većina je podržala ovaj koncept vlade. Nikome nije jasno: ukoliko 44 poslanika direktno podrže kandidaturu koju prije toga potpišu – zašto je sad odjednom problem ta većina i zašto se izmišljaju razlozi kojekakve vrste? Mislim da smo kao partija vrlo jasni i da ne postoje razlozi unutar partije”, rekao je Spajić.

“Target” podrška 44 poslanika

Odgovarajući na pitanje sa kojom podrškom u ovom trenutku raspolažu, Spajić je rekao da su “njihov target” 44 poslanika.

”Razgovaramo intenzivno sa tim ljudima. Nije to kao lajv skor u kladionici. To je proces razgovora, vidjećemo, 44 poslanika su naš target.. Ima još vremena”, naveo je Spajić.

Spajić je rekao da su u procesu i da ima još 50 dana za formiranje vlade.

Nije odgovorio na pitanje da li je počelo prikupljanje potpisa za šefa parlamenta.

”Intenzivno razgovaramo sa svim parnerima. Kao što znate, 44 poslanika su podržala našu kandidaturu za ovu poziciju. I 44 poslanika su ta koje je Glavni odbor usvojio sa 95 odsto glasova za – da se ide dalje. Radimo na toj većini, intenzivno razgovaramo sa političkim grupacijama kojim ta 44 poslanika pripadaju”, naveo je Spajić.

Što se tiče inflacije – kaže da je to veliki problem za građane ali da političare za to nije briga.

”Zbog toga se nadamo da ćemo što prije formirati vladu i raditi konkretne stvari za građane”, poručio je Spajić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve