Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Spajić sa Kovačevskim: Crna Gora i S. Makedonija imaju dobre odnose osnažene savezništvom u NATO

Sagovornici su, kako je saopšteno iz Vlade, razmijenili mišljenje o prilikama u regionu i Evropi, te u kontekstu sjutrašnjeg sastanka država članica NATO-a sa generalnim sekretarom Jensom Stoltenbergom iskazali opredjeljenost da odgovorno doprinose članstvu u NATO i ciljevima Alijanse

Činjenica da je predsjednik Vlade Crne Gore za svoju prvu radnu posjetu izabrao region u kontekstu saradnje u okviru NATO jasan je signal da će 44. Vlada biti posvećena jačanju dobrosusjedske saradnje i evroatlantskim vrijednostima – poručio je premijer Sjeverne Makedonije Dimitar Kovačevski na sastanku sa predsjednikom crnogorske Vlade Milojkom Spajićem.

On je kazao da je Crna Gora u Skoplju ima prijatelja i saveznika.

Spajić je, kako je saopšteno iz Vlade, zahvalio premijeru Kovačevskom na dočeku i istakao da Crna Gora i Sjeverna Makedonija imaju dobre odnose koji su osnaženi savezništvom u NATO.

– Vjerujem da ćemo zajednički raditi na našoj evropskoj perspektivi. Crna Gora je odlučna da opravda lidersku poziciju i Vlada u saradnji sa Parlamentom
intenzivno radi na deblokadi procesa koji su preduslov daljoj intergaciji – kazao je Spajić.

Sagovornici su, kako je saopšteno iz Vlade, razmijenili mišljenje o prilikama u regionu i Evropi, te u kontekstu sjutrašnjeg sastanka država članica NATO-a sa generalnim sekretarom Jensom Stoltenbergom iskazali opredjeljenost da odgovorno doprinose članstvu u NATO i ciljevima Alijanse.

Dva premijera razgovarala su o mogućnostima jačanja privredne saradnje, uspostavljanju direktne avio linije između Podgorice i Skoplja i razmjeni iskustava u pogledu socijalne reforme i korišćenja sredstava iz EU fondova. Sastanku su prisustvovali ministar finansija Fatmir Besimi i ministarka rada Jovanka Trenčevska.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve